4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Sivas'ta 4 terörist gözaltına alındı

Sivas'ta terör örgütü MLKP üyesi oldukları iddiasıyla 3'ü kadın, 4 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü MLKP'ye yönelik 8 Eylülde İstanbul, Manisa, Aydın, Mersin, Kayseri, Malatya ve Antalya illerinde eş zamanlı olarak başlatılan ve 26 kişinin yakalandığı operasyonda ele geçirilen örgütün arşivinin incelenmesi neticesinde elde edilen bilgiler ışığında, 2 gün önce 26 ilde daha eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kentte yapılan operasyonda, Sanat Hayat Kültür Merkezi ve Ezilenlerin Sosyalist Platformu bünyesinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen üniversite öğrencisi K.G. adlı bir erkek ile D.T, S.Ö, ve S.Ç. isimli kadınlar gözaltına alındı.

Bu kişilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda, terör örgütü MLKP'ye ait çok miktarda doküman, CD, disket, pankart, döviz ve çeşitli yayınlar ele geçirildi.

Emniyetteki sorgu ve işlemlerinin ardından Sivas Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

MERSİN'DE DE 6 KİŞİ GÖZALTINDA

Mersin'de, terör örgütü MLKP'ye yönelik operasyonda, 6 kişi gözaltına alındı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, terör örgütüne yönelik, Türkiye genelinde sürdürülen operasyonların Mersin bölümünde, Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ekiplerinin eş zamanlı yaptığı operasyonda, 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlarla birlikte örgüte ait dokümanın da ele geçirildiği bildirildi. Yetkililer, söz konusu kişilerin, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edileceğini kaydettiler.

Bu arada, yaklaşık bir hafta önce de farklı tarihlerde Gaziantep'te değişik yerlere bomba konulmasının planlayıcısı oldukları iddia edilen 3 MLKP üyesi Mersin'de yakalanmıştı.
A.A.
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2006 Cumartesi 15:07:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 81.213.197.xxx Tarih : 24.09.2006 08:43:15
Sivas'ın internet gazetesi www.haber58.com olarak kaynağı nerden gelirse gelsin terörü lanetle kınıyoruz. Teröristlere Sivas'ta hiçbir zaman geçit verilmeyecek. Kanunun öngördüğü cezayı çekecekler. www.haber58.com