7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivas'ta açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yapılacak olan 32. kurultayında genel başkan adayı olduğunu açıklayan CHP Meclis Üyesi ve eski Gençlik Kolları Genel Başkanı Ayhan Yalçınkaya, partinin genç kadrolara ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Adaylığını açıklamak için Sivas'a gelen Yalçınkaya, parti il teşkilatının lokalinde genç partililer tarafından büyük bir coşku ile karşılandı. Partilileri selamlayan Yalçınkaya, Sivas'ta yeni bir süreç başlattığını belirterek, "30 Mart 2008 itibarıyla umudun, inancın, sevdanın kavgası başlamıştır. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Sıradan bir kavga değil, uzun soluklu bir kavga başlamıştır. Sivas'ta başlamıştır. Yani 'Manda ve himaye kabul edilemez' kararının alındığı, ulusal kurtuluş mücadelesinin askeri niteliğinin yanı sıra siyasi bir nitelik kazandığı, Sivas Kongresi'nin yapıldığı ilde, CHP'nin il binasında yeni bir siyasi mücadele dönemi başlamıştır. Burada tüm halkımı, tüm Türkiye'yi bu kavgaya omuz ve destek vermeye huzurlarınızda bir kez daha çağırmak istiyorum" diyerek genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı. 

Konuşmasında genel başkan olması durumunda yapacağı çalışmaları anlatan Yalçınkaya, CHP iktidar olmadan Türkiye'nin düzelmeyeceğini savunarak, "Yeni bir örgütlenme modelini oturtmak zorundayız. CHP iktidar olmadan Türkiye düzelmeyecektir. Bunu bilelim. CHP'yi ülkenin doğusunda olmayan, batısında olan, sahil şeritlerinde olan bir parti, yerel bir parti olmaktan çıkaracağız. CHP'yi yeniden bir Türkiye partisi haline getireceğiz." 

Örgütlenme anlayışını değiştireceğini anlatan Yalçınkaya, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ve yönetimi eleştirerek, "Örgütlenme anlayışını değiştireceğiz. Bu örgütlenme ile başarıya ulaşma şansı yoktur. Ankara, Demetevler'de su baskını olduğu zaman onun önüne geçip basın açıklaması yaparak bu olayı geçiştirmeyecek. Meclis'te önerge vererek bu olayı geçiştirmeyeceğiz. Benim tüm örgütlerim eline kovayı alacak, hangi iş yerini su bastıyla oraya yardım edecek. Siyaseti insanların günlük hayatına sokacağız. 
Propagandayı değiştireceğiz. Propagandada ana söylemi 'Nasıl bir Türkiye istemiyoruz' noktasına oturtmayacağız. Nasıl bir Türkiye istemediğimizi anlatıyoruz, nasıl bir Türkiye istediğimizi anlatacağız" dedi. 

Bunları yapmak için CHP'nin yeni bir kadroya ihtiyacı olduğunu sözlerine ekleyen Yalçınkaya, "Çok açık. CHP'nin yeni bir kadroya ihtiyacı var. CHP'nin dinamik bir kadroya ihtiyacı var. Genç bir kadroya ihtiyacı var. Mustafa Kemal Atatürk'ün, '80 yaşında bir devrimci gençtir. 20 yaşında bir yobaz ihtiyardır' dediği gibi genç bir kadroya ihtiyaç var. Öyle genel merkez binasından oturarak Türkiye'yi yönetme iddiasında olan değil, Şırnak'tan Tekirdağ'a kadar parti minibüsünü altına alıp belki bir ay Ankara'daki koltuğuna dönmeden kent kent, köy köy, kasaba kasaba halkı örgütleyecek bir genç kadroya ihtiyacı var CHP'nin" ifadelerini kullandı.
Siyasetin bir şeyler yapma işi olduğunu söyleyen Yalçınkaya, genel başkanlığın da geçici olduğunu söyleyerek, "Siyaset kürsüde konuşma işi değildir. Siyaset milletvekili olma işi değildir, bakan olma işi değildir. Genel başkan olma işi de değildir siyaset. Siyaset bir şey olma işi değildir. Siyaset bir şey yapma işidir. Siyaset üretme işidir. İdeolojinin o toplumda yaşamasını sağlama işidir. Bu hedefimizi ortaklaştırır. Böyle bakacağız siyasete. Siyasette mevki ve makamlarımızı önemsemeyeceğiz. Örneğin genel başkansanız eğer, mevkiinizin havasına girmeyeceksiniz. Mevki ve makamlarımızı birbirimize üstünlük sağlamanın aracı olarak kullanmayacağız. Her mevki ve makamı sırtımızdaki bir ceket olarak göreceğiz, günü geldiğinde o ceketi çıkarıp duvara asmasını da bileceğiz" dedi.
Bu duygularla yola çıktıklarını ve genel başkanlığa aday olduğunu yineleyen Yalçınkaya, "Bu duygularla, bunları sağlamak için adayız. Kadro değişikliği yeterli değildir, bunlar gereklidir Türkiye'ye. Önümüzdeki toplumu doğru algılamak için adayız. Ona dair çözümler üretmek için adayız. CHP'nin içinde kardeşliği tesis etmek için adayız. Tarihte birçok kez örneği görüldüğü gibi Türkiye'nin kaderine el koymak için genç yaşta adayız. Bunun için adayız" dedi. 

CHP'nin tabela partisi olmadığını da sözlerine ekleyen Yayçınkaya, "Sıradan bir partide değiliz. Bunu bilin. Özel bir partideyiz. Hani bazen bir umutsuzluk içerisinde 'CHP bir tabela partisi mi olur?' gibi laflar ediyorlar. Olmaz. Umutsuzluğa yer yok. Koca bir tarih geliyor bizim arkamızdan. Büyük bir tarih. Bizim çocuklar geliyor. Şeyh Bedrettin geliyor, Börklüce Mustafa geliyor, Torlak Kemal geliyor, Köroğlu geliyor, Pir Sultan Abdal geliyor bizim arkamızdan. Koca bir tarih, bizim çocuklar geliyor
arkamızdan. Önümüzde meşalesi var, Mustafa Kemal Atatürk geliyor. Bu duygu ile ayağa kalkıp selam duracağız. Yaşasın sol" diyerek konuşmasını bitirdi. 

Genel başkan adayı Ayhan Yalçınkaya, konuşmasının ardından tebrikleri kabul etti

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 15:23:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?