3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas'ta 'Eğitime yüzde 100 Destek Kampanyası' sıkıntılı başladı

Sivas’ta valilik tarafından başlatılan ’’Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi’’ sıkıntılı başladı. Vali Hasan Canpolat, tanıtıma davet ettiği 172 sivil toplum örgütünden sadece 43’ünü karşısında görünce, toplantıya katılmayan kuruluşlara tepki gösterdi.

İl Özel İdare Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda konuşan Canpolat, ’’Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi’’ tanıtım toplantısına kentte bulunan 172 sivil toplum örgütünün davet edildiğini, ancak sadece 43’ünün katıldığını belirterek, tepkisini "Toplantıya katılmayanların Sivas hakkında konuşmaya hakkı yoktur" şeklinde ifade etti.

Vali Canpolat, "Sivas gibi büyük bir şehirde, bu derece önemli bir toplantı düzenleniyor, ancak bu toplantıya katılınmıyor. Asıl haber konusu bu bence. Bu toplantıya katılma inceliği göstermeyenlerden bir şey beklemiyoruz. Ama bu tip çalışmalara katılanlar Türkiye’nin geleceği hakkında konuşma hakkına sahiptir. Biz burada basit bir şeyden söz etmiyoruz. Bu toplantıya çağrılıp da gelmeyen, bir daha bu konuda söz söylemesin" dedi.

Toplantıya katılan kuruluş temsilcilerinin bundan sonraki çalışmalarda önemli konulara imza atacaklarını kaydeden Canpolat, "Sivas’ta eğitimin daha iyi verilmesi için ikili öğretime son vermeye çalışıyoruz. Dersliklerde öğrenci sayısını 30’un altına düşüreceğiz. Birleştirilmiş sınıfları ortadan kaldıracağız. Bütün okulları bakımdan geçirerek, ihtiyaç olan malzemeleri temin edeceğiz. Bu, işin maddi boyutu. Ayrıca ailelere de büyük görevler düşüyor. Halkımız bu konuda duyarsız. Çocuklarını öğretim çağına geldiği zaman okula teslim ediyor ve ’Saldım çayıra, mevlam kayıra’ anlayışını taşıyor. Eğitimin herkesin meselesi olduğunu, insanların beynine kazımamız gerekiyor. Kentte ’gönüllü veli’ uygulaması başlatalım. Öğrencilerimize destek verelim" diye konuştu.

SİVAS-(İHA)
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2003 Cuma 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 21:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?