7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivas'ta Gaziler Günü kutlamaları

Gaziler Günü’nün 87. yıl kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da düzenlenen törenle kutlandı.

Saray Bosna Caddesi üzerindeki Şehitler Anıtı’nda gerçekleştirilen törende sırasıyla valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Muharip Gaziler Derneği ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği çelenkleri sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal, bu anlamlı günün kıvancını ulus olma bilinciyle yaşadıklarını belirterek, "Dün olduğu gibi bugünde, yarında aynı inanç ve aynı kararlılıkla her karışı şehit kanıyla sulanmış olan bu vatanın bölünmezliğine, vatanın koruyucusu ve kollayıcısı olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimize Ulu Önder Atatürk'ün işaret ettiği ve geleceğimizin teminatı olan gençliğimize ve yüreği vatan-bayrak aşkıyla çarpan her kademedeki değerlerimizi yok etmeye yönelik saldıranlara karşı canımızı feda etmeye hazır olduğumuz sakın unutulmasın" dedi.

Şehitler Anıtı önündeki törenin ardından Vali Vekili İsmail Karadaş ve beraberindekiler 1994 yılında Siirt'in Eruh ilçesinde mayına basan terör gazisi Mehmet Gülmez'i evinde ziyaret etti.

Vali Vekili Karadaş ziyarette Gülmez'in on yıl sonra olan 6 aylık kızı Nisa Nur'a altın taktı. Buradaki ziyaretin ardından Kıbrıs Gazisi Beşir Karakaya'da Selçuklu Mahallesi'ndeki evinde Karadaş ve beraberindeki heyet tarafından ziyaret edildi. Törenlere askeri erkan, öğrenciler, gaziler ve yakınları ile şehit aileleri katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 14:33:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.terorsehitleri.com IP: 88.244.224.xxx Tarih : 20.09.2008 15:20:53

VATAN SİZE MİNNETTAR