3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas'ta ilk aşı Özmercan'a

SİVAS'TA İLK AŞI MÜDÜR ÖZMERCAN'A YAPILDI

Sivas'ta ilk parti domuz gribi aşısı İl Sağlık Müdürü Dr. Vakkas Özmercan'a yapıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Vakkas Özmercan, "Aşının yan etkilerinin olmadığı artık herkes tarafından kabul edildi” dedi.

Türkiye'de ve dünyada birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden olan domuz gribine karışı geliştirilen ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanan H1N1 aşısı, Sivas'ta ilk olarak İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan'a yapıldı.

Makamında H1N1 aşısını yaptıran İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, Sivas'ta H1N1 aşısını ilk defa kendisine yaptırarak aşılama işlemine Sivas'ta start verdiklerini söyledi. Sivas'a ilk partide 5 bin 500 H1N1 aşısı geldiğini belirten Dr. Vakkas Özmercan, "Bundan sonra hacı adaylarımıza aşılarımızı yapacağız. Diğer sağlık çalışanlarımızla birlikte aşılama işlemi devam edecek. Bir sonraki turda da 6 ay iki yaş arasındaki çocuklarımıza aşı yapacağız ve her hafta arayla risk gruplarına giderek yaygınlaştırarak Sivas'ın nerdeyse üçte birini aşılama programına aldık. Aşının Dünya Sağlık Örgütü tarafından yan etkilerinin olmadığı artık herkes tarafından kabul edildi. Bu açıdan bizde baştan beri savunduğumuz gibi H1N1 aşısının diğer grip aşılarından hiçbir farkının olmadığı, burada kendi üzerimizde yaptırarak açıklama yapmak zorunda hissettik. O açıdan ben tüm sağlık çalışanlarına, Sivas halkına, özellikle risk grubunda aşılanacak kesime buradan gönül rahatlığıyla H1N1 aşısını yaptırmasını tavsiye ediyorum" dedi.

Kimseye zorla aşı yapmayacaklarını da ifade eden İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, "Herkesin kendi hür iradesinde aşılama işlemi yapılacak. Aşı yaptırmak istemeyenler imzalı beyanını verecek. Biz üzerimize düşen görevi bir sağlıkçı ve idareci olarak mümkün olduğunca anlatmaya çalıştık. Aşısının faydasının tek dozda bile yüzde 80'in üzerinde olduğunu Dünya Sağlık Örgütü tarafından tescillendiğini biliyoruz. Aşılara güveniyoruz. Bu açıdan bütün risk gruplarının aşılanmasında fayda olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu

İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, domuz gribine yakalandığı için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde tedavi gören İl Sağlık Müdür Yardımcısı Pratisyen Hekim Mehmet Erşan'ın tedavi sürecini tamamlayarak iyileştiğini ve bugün görevine başladığını da söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 17:00:04
Güncelleme :2 Kasım 2009 Pazartesi 17:07:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?