6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas'ta köpek katliamı iddiası!

Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Sivas Şube Başkanı Vahdet Olcayto, köpek barınağı görevlileri tarafından çok sayıda köpeğin öldürülüp Cehennem Deresi'ne atıldığını ileri sürdü.

Açıklamalarda bulunan Vahdet Olcayto, eski Kayseri karayolu üzerinde kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Yoğunyokuş Kayakevi yakınlarında yaklaşık 500 metre derinliğindeki Cehennem Deresi mevkiine, belediyeye ait barınak çalışanları tarafından köpek atıldığını ileri sürdü.

Olcayto, "Bunlar 2 yıl önce de aynı katliamı yapmıştı. Belediye ruhsatlarını iptal etmişti. Ancak yapılan ihale ile tekrar köpek barınma çiftliğini çalıştıran kişiler aldı. Bunlar köpekleri uyuşturmadan ameliyat ediyorlardı. Dayanamayan ve ölen köpekleri belli yerlere gömüyorlardı. Biz bunları yakaladık. Valilik ve belediyeye şikayet ederek ihalenin iptalini istedik. İhale iptal edildi ama tekrar bu kişilere geri verildi" iddialarında bulundu.

Köpeklerin barınakta öldürülerek Cehennem Deresi'ne atıldığını ileri süren Olcayto, "Devletin çıkarmış olduğu 5199 Sayılı Yasa var. Devlet ne derse o olur. Eğer devletin çıkardığı yasayla uyuşmaz ise doğrudan doğruya bu devlete baş kaldırmaktan başka bir şey değildir. Biz, bu kişilerden yapmış oldukları eylemden dolayı şikayetçiyiz. Dolayısıyla savcılık nezdinde olaya müdahale edilmesini istiyoruz. Valilik ve Belediye Başkanlığı'nın bu kişilere verilen ihaleyi iptal ettirmesinden yanayız. Hayvanları canlı
öldürmek, dinen de günahtır. Kur'an-ı Kerim'de insana, hayvana, bitkiye kıyanın cehennemlik olduğunu söylüyor yüce Rabbim. Bütün Sivaslı vatandaşlarımıza buradan duyuruyoruz. Hatta ben bu konuyu Sayın Başbakanımıza bile yazdım" dedi.
Köpek katliamının para için yapıldığını da ileri süren Olcayto, "Bunları öldürmelerinin nedeni masraftan kaçmak. Bu köpeklerin tedavi ile kısırlaştırılması gerekiyor. İlacı almak için para vermeleri gerekiyor. Bunlar bundan kaçıyorlar. Kısırlaştırıp tedavi etmek yerine öldürerek daha kolay para kazanmak istiyorlar. Bu nedenle köpekler öldürülüyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, köpek barınağı yetkilileri ise köpek öldürülmesi olayıyla ilgilerinin olmadığını söyledi. Yetkililer, barınakta tedavi yaptıklarını ve tedavi edilen köpeklerin kulaklarına küpe takıldığını ifade etti.

Bu arada, köpeklerin atıldığı ileri sürülen derenin dibinde bazı köpek iskeletleri bulundu. Köpeklerin etlerinin ise vahşi hayvanlar tarafından yenilmiş olabileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 18:34:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?