6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas'ta LYS heyecanı

SİVAS'TA LYS HEYECANI

Üniversite adaylarının katıldığı LYS-3 Edebiyat-Coğrafya sınavında öğrenciler kadar onları dışarıda bekleyen aileleri de ter döktü. Aileler çocukların her hafta aynı stresi yaşamalarından dolayı sınav sisteminden şikayetçi olduklarını belirtti.

Sivas'ta bugün yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren öğrenciler büyük heyecan yaşadı. Öğrenciler sınavda ter dökerken kapıda onları bekleyen aileleri ise yanlarında getirdikleri Kur'an-ı Kerim okuyarak çocuklarına dua ederken kimileri ise el işi yaptı. Havanın sıcak olmasından dolayı bunalan vatandaşlar ağaçların gölgesinde yatarak çocuklarının sınavdan çıkmalarını bekledi.

Dışarıda çocuklarının sınavdan çıkmasını bekleyen aileler yeni sınav sisteminden şikayetçi olduklarını, çocuklarının her hafta aynı stresi yaşadıklarını, daha önceki sistemin daha iyi olduğunu ifade etti.

Bu arada Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de sınavda herhangi bir aksaklık olmaması için sınav yapılan okullar ve çevresinde öğrencilerin sınava problemsiz girmeleri için önlemlerini aldı. Sınav giriş ve çıkışlarda ise yoğunluktan dolayı zaman zaman trafikte aksamalar olduğu gözlendi.

SİVAS'TA LYS HEYECANI
SİVAS'TA LYS HEYECANI
SİVAS'TA LYS HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 15:30:02
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 15:43:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?