6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas'ta matem var

Tunceli’de çıkan çatışma sonrası şehit olan Sivaslı asker Piyade Onbaşı Faruk Aydoğdu’nun (21) ailesi, acı haberle yıkıldı.

Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Tunceli’ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Çiçekli Köyü kırsalında arazi taraması yapan 4. Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı bir grup güvenlik görevlisiyle terör örgütü PKK/KONGRA-GEL militanları arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Onbaşı Faruk Aydoğdu’nun haberini alan ailesi, acı haberle yıkıldı. Olayı mahalle muhtarından öğrendiklerini belirten şehit ailesi, Aydoğdu’nun yaklaşık 1 hafta önce telefon ile kendilerini aradığını ve herkesi çok özlediğini söylediğini, 1 ay sonra izine gelmeyi düşündüğünü ve geldiğinde de pikniğe çıkıp ızgara yapmak istediğini söylediği öğrenildi. Yaklaşık 7 aylık asker olan Şehit Aydoğdu’nun babasının olmadığı ve annesi ile 2 kardeşine kendisinin baktığı öğrenildi.

Şehit Aydoğdu’nun cenazesinin Sivas’ta, Yukarı Tekke Aile Mezarlığı’nda düzenlenecek olan tören sonrası, Askeri Şehitlik’e defnedileceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 16:36:04
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 11:50:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mücahitcoşkun IP: 81.215.106.xxx Tarih : 7.06.2005 23:13:13
ben hemşerimin ve diğer cesur askerlerimizin ölüm haberini aldığımda adeta kendi kardeşlerim neyse onların acısı adeta ok gibi saplandıve bulanet ve çirkin olayın tekrar tekrar niye olduğunu kendi kendime sordumve sonuç hep aynı azınlığın vermiş olduğu hırsve tekkuvvet olmalarının vermiş olduğu şey neyse benbunu birtürlü içime sindiremiyorumve buradan lanetlere siper olmayacağımızı söylüyorum buülkenin cesur askerimi biter e kimin emanetçileriyiz