7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivas'ta nevruz coşkusu

SİVAS'TA NEVRUZ COŞKUSU

Sivas'ta Nevruz kutlamaları coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

4 Eylül Kongre Binası önünde gerçekleşen Nevruz Kutlamalarına Sivas Valisi Ali Kolat, Albay Murat Aslan, Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ile İl kurum müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Nevruz Kutlamaları günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti. Kutlamalarda konuşan Sivas Valisi Ali Kolat Nevruz'un bir uyanışın sembolü olduğunu belirterek, "Nevruz özellikle İran olmak üzere yoğun kutlanan bir bayramdır. Dünyanın her yerinde yapılır. Nevruz bir uyanışın sembolüdür."dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri aralarında yumurta tokuştururken Sivas Valisi Ali Kolat'ın yumurtasını kıran Ak Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya arasında eğlenceli dakikalar geçti. Daha sonra bulgur pilavı ile ayran içen protokol üyeleri kutlamalarda geleneksel hale gelen demir dövme törenine geçtiler. Vali Ali Kolat ile Milletvekili Hamza Yerlikaya birlikte demir dövdükten sonra Nevruz kutlamarının vazgeçilmez görüntüsü olan yanan ateşin üzerinden atladılar.

Nevruz Kutlamaları vatandaşlara bulgur pilavı ve ayran ikram edilmesinin ardından sona erdi.

SİVAS'TA NEVRUZ COŞKUSU
SİVAS'TA NEVRUZ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 16:56:02
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 10:00:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?