3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas'ta sadece 114 aileye özel televizyon yayını

Sivas’ta 3 bloktan oluşan 114 daireli Akademi Kent Sitesi, site içerisinde televizyon yayınına başladı. 5 metrekarelik stüdyo içinde günde 5-6 saat yayın yapan Akademi Tv’nin yapımcıları ve sunucuları da sitede yaşayan çocuklar.

Akademi Kent Sitesi Yöneticisi Harun Budaklı, kısa süre önce yayın hayatına geçen televizyonlarının büyük beğeni kazandığını söyledi. Budaklı, "Yayınımız site içerisindeki 104 daireye, kapalı devre anten kablolarıyla sağlanıyor. Televizyonda görev yapanlar ise çocuklarımız. Bu durum, çocukların sosyal alanda gelişmelerine katkı sağlıyor" dedi. Budaklı, 5 yıl süreyle RTÜK’ten izin aldıklarını da kaydederek, televizyonlarının yasal olarak yayın yapma hakkına sahip olduğunu bildirdi.

Site sakinlerinden Reşat Taydaş da "Yayınlarımız içerisinde Cumhuriyet tarihimizi anlatan, çevremizi anlatan çeşitli belgesellere yer veriyoruz. Ayrıca site içerisindeki gelişmeler ve yaşananlar hakkında çocuklarımız haber yapıp sunuyor. Her haber sonrasında sitemizde kurduğumuz kütüphanemizdeki kitaplardan bir tanesini tanıtıyoruz. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını da kazandırıyoruz" diye konuştu.
Akademi TV’nin yapımcılığını, kameramanlığını ve spikerliğini bir arada yürüten 11 yaşındaki Doğuhan Pala, televizyonun kendilerine çok şey kazandırdığını ifade ederek, "Kamera karşısına geçtiğim ilk günler heyecanlanıyordum. Ancak şimdi bu heyecanımı yendim. Artık profesyonel televizyoncu oldum" dedi.

İSMAİL GÜNEŞ-SİVAS (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 21:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet şahin IP: 217.131.5.xxx Tarih : 6.04.2005 01:00:16
çok ilginç bir haber nerden aklına gelmiş böyle bir olay kutlamak lazım vatandaş özel televizyonların saçmalıklarından bıktı kendi tv sini kuruyor heralde