6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas'ta son hazırlıklar yapılıyor

Sivasspor ile Galatasaray arasında yaşanacak futbol fırtınasına yaklaşık 6 saat kala sessizlik hakim. Şehirde büyük heyecan yaşanıyor. 

Kent merkezinde esnaflar arasında ise vitrin süsleme yarışı başladı. Kent sokaklarında davul zurnalar çalarken, esnaf dükkanları da birer ikişer kırmızı-beyaz renklelre kaplanıyor. Maçın oynanacağı 4 Eylül Stadı'nda da hareketlilik yaşandığı gözleniyor. 

Sabah erken saatlerde stadın çimleri biçilirken henüz sulama yapılmadı. Yağmurun beklendiği Sivas'ta maç saatine 1 saat kalaya kadar yağış olmazsa sulama gerçekleşecek. 

4 Eylül Stadı'nın çevresinde şimdilik sadece güvenlik önlemleri alan polis ve staddaki görevliler göze çarpıyor. Ancak bir kaç saat sonra stad çevresi ve tribünler dolacak, Sivas'ta mahşer yerini andıran büyük bir heyecan yaşanacak.

SAHTE BİLET SATICISI GÖZALTINA ALINDI

Stat civarında sahte bilet sattığı tespit edilen bir kişi vatandaşın ihbarı sonucu yakalandı.

Sivasspor-Galatasaray maçı öncsinde 4 Eylül Stadyumu civarında hareketli saatler yaşandı. Karşılaşmanın oynanacağı stadın tribünleri kırmızı-beyaz bayrak ve süslerle donatılırken, zemin de görevliler tarafından son kez biçelerek maça hazır hale getirildi. Zemin çizgileri de tekrar çizildi. İçerde hazırlıkmlar sürerken sabah erken saatlerden itibadren taraftarlar da stada gelmeye başladı. Stad civarı karnaval yerine dönerken, bazı vatandaşların sahte bilet ile maça geldikleri görüldü. Vatandaşlar, saha dışında bilet satan kişiler olduğunu, bilet kalmadığını bildikleri halde karaborsa olacağını düşenerek bilet aldıklarını söyledi.

Denetimler sonucu karaborsa bilet sattıkları tespit edilen 12 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin satmaya çalıştığı bir miktar bilete de el konuldu. Polis, taraftarları karaborsa ve sahte bilete karşı uyarıyor. Ekiplerin denetimleri maç saatine kadar devam edecek. Ekiplerce, 2 gün önce de kentte karaborsa bilet satışı yaptıkları belirlenen 10 kişi gözaltına alınmış, toplam 178 bilet ele geçirilmişti. 

Sahte bilet ve karaborsa satışları konusunda polis alarma geçirilirken çok sayıda sivil ekip görevlendirildi. Karşılaşmaya Sivas'ın yanı sıra çevre illerden de taraftar geldiği görüldü. İl dışından gelen Sivasspor taraftarları, takımlarının bu maçı mutlaka kazanacağı görüşünde birleşti. Stat civarında davul zurnalar eşliğinde taraftarlar coşku yaşarken, bayraklarla donatılan araçlar kent sokaklarında saatlerce tur attı.

GALATASARAYLI FUTBOLCULAR SİVAS'I GEZDİ

Bu arada, Galatasaraylı futbolcuların sabah saatlerinde Sivas Kalesi’nde kısa süreli yürüyüşe çıktığı belirtildi. Polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüş yapan futbolculara, Galatasaraylı taraftarların da eşlik ettiği öğrenildi. Yürüyüşün ardından futbolcuların, tekrar otele döndüğü belirtildi.

AA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2008 Pazar 17:21:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?