5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Sivas'ta taklit ürün operasyonu

Spor malzemeleri üretimi yapan ‘Puma’ firması, Sivas’ta bir çok işyerinde sahte markalı ürünlerinin satıldığı iddiaları üzerine mahkemeye başvurdu. Mahkemenin verdiği izin ile yapılan aramalarda 23 işyerinde bulunan ürünler toplatıldı.

Sivas 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvuran firma, Sivas’ta kendi ürünlerinin sahtesinin satıldığını iddia ederdek arama kararı çıkarttırdı. Polis ekiplerinin karar çerçevesinde kent merkezinde 23 ayrı işyerinde yaptığı aramalarda, söz konusu firmanın ambeli kullanılarak satıldığı belirlenen eşofman, çanta, kazak gibi çok sayıda ürüne el konuldu.

Gözaltına alınan işyeri sahipleri, haklarında 556 sayılı ‘Markaların Korunması Kanunu'na muhalefet’ suçundan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.

DHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2007 Çarşamba 16:48:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.162.193.xxx Tarih : 12.12.2007 23:27:22

Sahtecilik kadar ticaret ahlakına sığmayan başka bir faliyet yoktur diye düşünüyorum. Marka her zaman ismini pazarlamalı. Gücün varsa dürüstçe rekabet edeceksin. Halka kaliteyi sunacaksun. Sivasta bazı marketlerdede deterjan için bir ara bu tür seyler söylendi ama kapatıldı yapanları kınıyoruz. www.haber58.com