3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas'ta yaşıyorlar ama...

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sivas şehir merkezini bugüne kadar hiç görmeyen 15 öğrenciyi misafir etti.Yetkilileri ziyaret ederek tarihi yerleri gezen öğrenciler, eğlenme imkanı da buldu.

Her yıl farklı bölgelerden öğrencileri misafir eden Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, bu sene Divriği ilçesine bağlı Kesme köyünden 15 öğrenci ve bir öğretmeni misafir etti.

Divriği Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Naci Küpeli ile birlikte Sivas'a gelen öğrenciler, sabah kahvaltısını Paşabahçe Kütük Ev'de yaptı. Öğle yemeğini öğretmenevinde yiyen öğrenciler, müzik eşliğinde eğlenme imkanı da buldu.

Sivas'a ilk kez gelen öğrenciler, daha sonra Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Vali Veysel Dalmaz'ı makamlarında ziyaret etti. Vali Veysel Dalmaz ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin yapmış olduğu bu etkinliğin çok anlamlı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Ziyaret sırasında öğrencilerle sohbet eden yetkililer, miniklere çeşitli hediyeler verdi. Köyde yaşamaları nedeniyle ilk kez Sivas'a gelen öğrenciler, cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve önemli kararların alındığı Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ile Sivas'taki tarihi ve turistik yerleri de gezerek bilgiler aldı.

Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi'nde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kaldığı oda ve Sivas Kongresi'nin yapıldığı salonu gezen öğrencilerden bazıları, Atatürk'ün sesinden 10. Yıl Nutku'nu dinledi. Sivas Kongresi'nin yapıldığı salonda hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, yetkililerden kongreyle ilgili bilgi aldı.

Ziyaretlerin ardından Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne geçen öğrencilere, Birlik Başkanı Beşir Köksal tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Gezi programına katılan Kesme Köyü İlköğretim Okulu Öğretmeni Tekin Okulmuş ve Divriği Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Naci Küpeli, katkılarından ve yardımlarından dolayı Esnaf Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal'a teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 22:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?