3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas'tan Erzurum'a vefa ziyareti

SİVAS'TAN ERZURUM'A VEFA ZİYARETİ

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp Erzurum'a ve Yakutiye Belediye Başkanına vefa ziyaretinde bulundu. Merhum Genel Başkanları Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin bir parka verilmesinin kendisini duygulandırdığını belirten Ürgüp, "Kardeşim Ali Korkut beye bu ince davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bir vefa ziyaretinde bulundum" dedi.

Sivas'ın Büyük Birlik Partili Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut'u makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Başkan Ürgüp, Ali Korkut'a 4 Eylül Sivas Kongresinin yapıldığı Kongre bisanı gravürü, Kurtuluş Savaşı yıllarında yayınlanan İradeyi Milliye Gazetesinin tıpkı ve bugünkü harflerle basımı ile 1909 yılında yayınlanmaya başlayan ve bu yıl 100. yılını tamamlayan Vicdan Dergesi'nin ilk nüshalarının tıpkı basımının yer aldığı birer kitapta hediye etti.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun Erzurum'da bir parkta yaşatılıyor olmasının güzel bir duygu olduğunu belirten Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, "Erzurum'a bir vefa ziyaretinde bulundum. Rahmetli genel başkanımızın isminin bir parka verilmesi ince bir davranış. Türk dünyasına mal olmuş bir liderin isminin farklı partili de olsa güzel bir parka verilmiş olması güzel bir davranış. Partili partisiz herkesin gönlünde yer eden bir ismin adının yaşatılması gerçekten mutluluk verici. Ben Sivas Belediye Başkanı olarak bu inceliği gösteren kardeşim Ali Korkut'a şükran ziyaretinde bulundum. Sivas ve Erzurum aynı kaderi paylaşan ve benzerlikleri fazla olan iki şehir. Bizde de Selçuklu eserleri şehrin dokusunu oluşturuyor. Erzurum'da tarihi eserler açısından bizim gibi zengin" şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, "Rahmetli Genel Başkanın ismini parka vermemiz elbetteki talihsiz bir kaza sonucu yitirmiş olduğumuz siyasi lidere ve onu sevenlere karşı vefadır. Sivas'a da gidip Başkanımız Doğan Ürgüp'ü ziyaret etmiştim. Sivas güzel hizmetlerin yapıldığı bir şehir. Başkanımızın ifade ettiği gibi de tarihi eserleriyle zengin iki şehre hizmet veriyoruz. Her ikimiz de şehirlerimize kalıcı eserler bırakmak için gayret sarfediyoruz. Başkanımızın ziyareti memnuniyet verici. Mutluluk duydum" dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, makam ziyaretinin ardından Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile Yazıcıoğlu Parkını gezdiler. Konuk Belediye Başkanı Ürgüp, verilen isim kadar parkında güzel olduğunu, çevre duyarlılığı için Ali Korkut'u ayrıca kutladığını söyledi.

SİVAS'TAN ERZURUM'A VEFA ZİYARETİ
SİVAS'TAN ERZURUM'A VEFA ZİYARETİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 16:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?