7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivas'tan İtalyanlar geçti

İtalya’dan 26 Nisan’da yola çıkan ve İtalya-Çin arasındaki ’İpek Yolu’ güzergahını bisikletle geçerek, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi amaçlayan bir grup bisikletçi, Sivas’tan Erzincan’a doğru yola çıktı.

1’i bayan 11 İtalyan bisikletçi, ilk olarak Hırvatistan, Sırbistan-Karadağ, Arnavutluk ve Yunanistan’ı geçti. 14 Mayıs’ta İpsala Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan bisikletçiler, Silivri’den İstanbul’a oradan sırasıyla Adapazarı, Düzce, Bolu, Ankara, Aksaray, Ürgüp ve Göreme ve Kayseri’den geçerek, dün akşam Sivas’a geldi. Bir gece konakladıktan sonra sabah erken saatlerde Sivas’tan Erzincan’a doğru yola çıkan bisikletçilere, Sivas Bisiklet Takımı Erzincan sınırına kadar eskortluk yaptı. İtalyan bisikletçiler, Türkiye’yi çok beğendiklerini ifade etti.

Sivas’tan saban saatlerinde ayrılan bisikletçiler, Zara, Refahiye, Erzincan, Aşkale, Erzurum, Pasinler, Horasan, Ağrı ve Doğubeyazıt’tan geçerek Türkiye’den ayrılacaklar. Daha sonra İran, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Kazakistan gibi Türkiye Cumhuriyetleri de ziyaret edecek olan bisikletçiler, 16 Ağustos 2005 tarihinde Çin’in başkenti Pekin’de yolculuklarına son verecek.

Bu arada, İtalyan bisikletçiler hakkında bilgiler veren rehber Pervin Uslu, yaş ortalamaları 45 olan toplam 11 bisikletçinin hem İpek Yolu güzergahını pedal çevirerek geçeceklerini hem de Guinness Rekorlar Kitabı’na gireceklerini kaydetti. Uslu, rahat yomculuk yaptıklarını kaydederek, "Tek sorunumuz yemek sıkıntısı oluyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 12:53:36
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 16:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?