3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Siyasilere yasak geldi!

SİVAS'TA SİYASİLERE KAHVEHANELERDE PROPAGANDA YASAĞI

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), kapalı mekanlarda uygulanan sigara yasağına karşı kahvehane esnafının mağduriyetini gidermek için, kahvehanelerde seçim zamanı politikacıların propaganda yapmalarına müsaade etmeyeceklerini belirten afişler dağıttı.

SESOB Başkanı Beşir Köksal, düzenlediği basın toplantısında, sigara içilen veya içilmeyen bölümlerin oluşturulmasına izin verilmediği sürece politikacıların kahvehanelerde propaganda yapmalarına müsaade edilmeyeceğini söyledi.

19 Temmuz tarihi itibarıyla uygulanan sigara yasağının ülke genelinde olduğu gibi Sivas'ta bulunan esnafı da mağdur ettiğini belirten Köksal, "Özellikle kahvehane ve buna benzer yerlerde sigara içme yasağının başlaması, işletmelerin iş yapamaz hale gelmesine neden olmuştur. Kapalı mekanlara getirilen yasakla birlikte ülke genelinde olduğu gibi ilimizde bulunan 210 kahvehane, 100 çay ocağı ve 75 internet kafenin çalışanları zor durumda kalmış, elektrik, su, doğalgaz, kira bedeli, sosyal güvenlik

primlerini ödeyemez hale gelmişlerdir. Kahvehaneye, kıraathaneye, çay ocağına, kafeye, lokantaya müşteri gitmemesi demek, o iş yerini işletenin ve çalışanın aç kalması demektir. Küçük esnafımız ve halkımız yasalar kapsamında demokratik haklarını savunarak zamanı geldiğinde seçim günlerinde gereken cevabı da verecektir" dedi.

Sigara yasağının etkisini asgariye indirmek ve ortak yol bulunması için bazı girişimlerde bulunduklarını ifade eden SESOB Başkanı Köksal, "Esnafın mağduriyetinin giderileceği konusunda bizlere verilen sözlerin takipçiyiz ve olmaya da devam edeceğiz. Bu nedenle biz de Sivas Kahveciler Esnaf Odası olarak kahvehanelerimizde seçim propagandası yaptırmama kararı aldık. Bizler kahvehanelerimizi ve çay ocaklarımızı siyasilere kapatmış durumdayız. Oda olarak bu konuda afiş yaptırdık ve basın toplantımızın

ardından tüm kahvehanelerimize bu afişlerden dağıtacağız. Bundan böyle kahvehanelerimizde sigara içilen veya içilmeyen bölümlerin oluşturulmasına izin verilmediği sürece veya yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar politikacıların kahvehanelerimizde propaganda yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. Bununla ilgili bastırmış olduğumuz afişlerde de talebimizi dile getirdik. Tüm kahvehanelerimizde bu afişlerimiz asılı olacaktır" dedi.

Basın toplantısının ardından SESOB Başkanı Beşir Köksal, üzerinde "Kahvehanelerimizde sigara içilen veya içilmeyen bölümlerin oluşturulmasına izin verilmediği sürece politikacıların burada propaganda yapmaları yasaktır" yazılı afişi bir kahvehanenin duvarına astı.

Kahvehanede bulunan vatandaşlardan bazıları uygulanan sigara yasağına karşı çıkarken, bazıları ise bu yasağın kendilerini etkilemediğini belirterek uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

SİVAS'TA SİYASİLERE KAHVEHANELERDE PROPAGANDA YASAĞI
SİVAS'TA SİYASİLERE KAHVEHANELERDE PROPAGANDA YASAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 14:40:05
Güncelleme :2 Aralık 2009 Çarşamba 15:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?