6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sloganlı proje hayata geçti

"Engeller Bize Engel Olamaz" projesi kapsamında 6 farklı branşta el işi kursu alan işitme ve konuşma engelli gençlerin eserleri, düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu.

Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndaki sergi açılışını Vali Hasan Canpolat yaptı.

Sergi hakkında bilgiler veren yetkililer, projenin yüzde 70’ini AB tarafından karşılandığını belirterek, "AB Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ’Engeller Bize Engel Olamaz’ projesi kapsamında 15-25 yaş gurubu engelli gençlerimize ahşap boyama, resim, cam boyama, bilgisayar, halk oyunları ve satranç kursları olmak üzere 6 ayrı branşta kurs düzenlendi. Yaklaşık 2 ay süren kurslarda 43 engelli gencimize 6 eğitmen destek oldu. Bu projenin finansının yüzde 70’i AB tarafından, yüzde 20’si Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, yüzde 10’luk kısmı ise özel bir taşımacılık firmasından sağlandı" dedi.

Açılış sonrası sergiyi gezen Vali Hasan Canpolat, yapılan çalışma sahiplerini ise işaret diliyle tebrik etti. Yapılan bu çalışmalarla gençlerin topluma kazandırılmasında önemli bir katkı sağlayacağını belirten Vali Hasan Canpolat, bu türlü kursların daha geniş yerlerde yapılması ve yaygınlaştırılması için Vali Yardımcısı Nurtaç Arslan’a talimat vererek yer bulunmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 18:58:02
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 16:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?