6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Soğanovası Yayla Şenliği yapıldı

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde bu yıl 3.'sü yapılan Soğanovası Yayla Şenliği coşkulu geçti.

Soğanovası yaylasında yapılan şenliğe Kaymakam Abdullah Demir, Belediye Başkanı Şaban Coşkun ve çok sayıda yöre halkı katıldı.

Şenlikte konuşan Kaymakam Demir, Geminderesi bölgesinde bulunan 4 köy ve 8 mezranın birlikte düzenlediği şenlikte, Soğanovası'nın Kelkit Vadisi'nin en güzel yaylası olduğunu söyledi.

Bölgenin tanıtımı için şenliğin önemli olduğunu söyleyen Demir, "Soğanovası Suşehri'nin en çok tanınan, sevilen yaylası olacak diyorum. Yeter ki ümitle, gayretle çalışmaya devam edelim" dedi.

Belediye Başkanı Şaban Coşkun ise Geminderesi köylerinden olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, "Gemindereli insanlar vefakardır, çalışkandır. Birlik ve beraberliği çok severler. Kardeşlik içerisinde hareket ederler. Onun için Geminderelilere çok teşekkür ediyorum" dedi.

Geminderesi Köyleri Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdurrahman Keşvelioğlu ise şenliğe ilçe dışından çok sayıda Suşehrilinin geldiğini belirterek, ilgi gösteren katılımcılara teşekkür etti. Şenlik, mahalli sanatçıların verdiği konser ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 17:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?