3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

'Soğanovası Yayla Şenlikleri' başladı

Sivas'ta Geminderesi ve Köyleri Kültür, Yardımlaşma Derneği tarafından her yıl yapılan 'Soğanovası Yayla Şenlikleri' bu yılda renkli görüntülere sahne oldu.

Geminderesi'nde bulunan köylerin katılımıyla Soğanovası Yaylası'nda gerçekleştirilen şenlik, halk oyunları gösterisi ile başladı.

Burada bir konuşma yapan Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, şenliklerin amacının birlik ve beraberlik olduğunu belirterek, “Belki yıllardır birbirlerini görmeyen hemşehrilerimiz, böyle güzel bir günde buluşma imkanı bulmaktadır. Bu sebeple, şenlikler aynı zamanda birlik ve beraberliği güçlendirmekte, gurbet ve sıla hasretini gidermektedir. Ne güzel ki İstanbul'da ve yurdun dört bir yanında bulunan Gemindereliler Soğanovası Yaylası'nda bir araya geldiler. Sılayı hiçbir zaman unutmamak gerekir. Çünkü buralar sizlerin doğup büyüdüğü yerlerdir” dedi.

Geminderesi ve Köyleri Kültür, Yardımlaşma Dernek Başkanı Abdurrahman Keşvelioğlu ve Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Celal Deniz'in de konuşma yapmasının ardından, yöresel sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde şenliğe katılanlar doyasıya eğlendi

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2009 Pazartesi 17:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?