6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sokak köpeklerine barınak

SOKAK KÖPEKLERİNE BARINAK YAPILIYOR

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde, sokak köpekleri için barınak yapılıyor.

Suşehri Belediye kademesi itfaiye amirliği yanında bulunan boş araziye yapılan barınak yerinde incelemelerde bulunan İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel, sokak köpekleri için yapılan barınağın kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

İlçede son yıllarda başı boş sokak köpeklerinin arttığını belirten Başkan Sel, "Her gün vatandaşlarımızdan sokak köpekleri ile ilgili şikayetler alıyoruz. Tabi ki sokak köpeklerini bizlerde görüyoruz. Fakat bunun önlemini Sivas Belediyesi ile yaptığımız anlaşma ile her hafta ilçeden toplanılacak 40 adet sokak köpeğini Sivas'taki sokak köpekleri barınak merkezinde kısırlaştırıldıktan sonra tekrar ilçeye getirerek bu barınaklarda koruma altına alcağız"dedi.

Sokak köpekleri için yapılan barınağın hafta sonuna kadar tamamlanacağını belirten Başkan Sel, "Burada toplanacak köpekler, erkek, dişi, hamile ve küçük köpekler için ayrı yerler olacaktır. Ayrıca bu köpeklerin bakımları belediyemiz veteriner hekim tarafından kontrol edilecek ayrıca köpeklerin yemekleri ise ilçede bulunan lokantalardan arta kalan yemekler görevlendirilecek bir kişi tarafından alınarak verilecektir" şeklinde konuştu.

Başkan Sel, cadde ve sokaklarda bulunan sokak köpeklerinin oluşturulacak bir ekip tarafından birkaç güne kadar toplanacağını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 17:20:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 17:49:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?