5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Sokakta kalan vatandaşlara sahip çıkıldı

Sivas Valiliği Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, soğuk kış günlerini sokakta geçirmek zorunda olan 17 kişiyi koruma altına aldı. Geçici olarak bir otele yerleştirilen vatandaşlar, sağlık kontrolünden geçirildi.


Konu ile ilgili açıklama yapan Valilik Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Bahattin Karaoğlan, Vali Veysel Dalmaz'ın talimatlarıyla sokakta kalan vatandaşların toplanarak, koruma altına alındığını bildirdi. Bahattin Karaoğlan, "Bu uygulama ile sahipsiz vatandaşların hem günlük ihtiyaçları karşılanıyor, hem de ağır kış şartlarından etkilenmelerinin önüne geçiliyor" diye konuştu.
Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Eyce ise, evi ve barınacak yeri olmayan, kimsesi bulunmayan ve bu nedenle de bu soğuk havalarda otogarda, sokakta, parkta veya metruk binalarda günlerini geçiren vatandaşların toplanarak, kalıcı sıcak bir ortama yerleştirileceğini söyledi.

Ahmet Eyce, valilik ve belediyenin ortak çalışmalarıyla ekipler tarafından toplanan sahipsiz vatandaşların şimdilik geçici olarak İmren Oteli'ne yerleştirildiğini belirterek, "Yaz gelinceye kadar bu otelde kalacaklar. Yaz aylarında ise daha kapsamlı bir çalışma yapılacak. Bu süre içerisinde ayrıca, koruma altına alınan vatandaşlardan hasta olanların tedavisi yapılacak. Ev bulmalarına yardımcı olunacak. Geçimlerini temin etmeleri ve yeni bir yaşama başlamaları için yardımcı olunacak. Vatandaşların kalıcı bir yuvaya kavuşmaları sağlanacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 03:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?