24
Nisan
2024
Çarşamba
SİVAS

Sokakta kurban kesimi yasak

Sivas Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Aslan yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan hareketlerinin yoğun olmasından dolayı, bulaşıcı hayvan hastalıklarının artabileceği uyarısında bulundu. Aslan, cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurbanlık hayvan kesimine izin verilmeyecektir." dedi.

Sağlıklı gıda tüketiminin sağlanması açısından hem yetiştiricilerin hem de kurbanlık hayvan alan vatandaşların mağdur olmamaları için dikkat etmelerini isteyen İl Müdürü Aslan, üretici ve tüketicileri uyardı. Kurbanlıkların mutlaka kulak küpesinin olup olmadığına bakılması gerektiğini vurgulayan İhsan Aslan, şöyle devam etti:

"İller arası sevklerde hayvanların resmi veteriner hekim tarafından sağlık muayenesinden geçmiş olduğuna dair veteriner sağlık raporu bulunmalıdır. Hiçbir surette veteriner sağlık raporu bulunmayan hayvan satın alınmamalıdır. Veteriner sağlık raporu olmadan iller arası hayvan nakleden hayvan ve araç sahiplerine, bu hayvanların kesiminin yapıldığı kesimhane sahiplerine idari para cezası uygulanacağı bilinmelidir."

Kurbanlıkların belirlenen hayvan satış yerlerinden ve özel kurbanlık kesimi yapılan işletmelerden alınmasını isteyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aslan, şu uyarılarda bulundu:

"Vatandaşlarımız kurbanlık hayvanlarını, şehir ve kasabalarda çalışma izni almış kesimhaneler ile Kurban Hizmetleri Komisyonunun önceden belirlediği kesim yerlerinde; köylerde ve önceden belirlenmiş kesim yeri bulunmayan yerlerde ise kendi bahçelerinde usulüne uygun olarak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde kesmeleri gerekmektedir. Cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurbanlık hayvan kesimine izin verilmeyecektir."

CHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2013 Çarşamba 16:29:50
Güncelleme :17 Ekim 2013 Perşembe 10:03:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?