6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Solmayan güneş unutulmadı

SOLMAYAN GÜNEŞ UNUTULMADI

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri merhum İsmail Güneş, yakınları ve meslektaşları tarafından ölümünün birinci yıldönümünde anıldı.

Etkinlikler, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan kabrinin başında Güneş'in yakınları ve meslektaşları tarafından gerçekleştirilen anma programı ile başladı. Programa, İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, İHA Kayseri Bölge Müdürü Cem Atakan, İhlas Holding Sivas Temsilcisi Cafer Öğrünç, Anadolu Basın Birliği Başkanı Kemal Çağlayan, merhum İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, oğulları Çağan Güneş ve Tuluğhan Güneş, Güneş'in yakınları ile meslektaşları katıldı.

Şehit gazeteci İsmail Güneş'in kabrinin başında Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan programda, İsmail Güneş'in oğulları Çağan Güneş ve Tuluğhan Güneş, babalarının kabrinin başından bir an olsun ayrılmadı.

Kur'an-ı Kerim'in okunmasının ardından bir konuşma yapan İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, gazetecilik mesleği gibi zor bir görevi icra ettiklerini belirterek, "Zor şartlarda çalışıyoruz. İsmail'lerin başına gelen elim kazalar, inşallah sizlerin başına gelmesin. Dolayısıyla İsmail kardeşimiz görev başında şehit oldu. O günlerdeki acılarımız tazeliğini aynı şekilde koruyor. Yıllar geçse de bu acılarımız kazanın elim oluş şekli bakımından daima sürecektir. Oysa ölüm herkesin başına gelecektir. Fakat

İsmail'in vefatı farklı bir şekilde oldu. Bütün Türkiye'ye ve meslektaşlarımıza da bir ders oldu. Bu bakımdan hepimizin bir kez daha başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Geride bıraktığı yavrularına ve ailesine uzun ömürler temenni ediyorum" dedi.

İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman'ın konuşmasını tamamlamasının ardından, İsmail Güneş'in yakınları ve meslektaşları tarafından kabrine karanfil bırakıldı. Anma programının başlamasından itibaren, İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman'ın, merhum İsmail Güneş'in oğulları ile yakından ilgilendiği ve onları bir an olsun yalnız bırakmadığı gözlendi.

Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki anma programının ardından, meslektaşlarının İsmail Güneş'in fotoğraflarını bir araya getirdiği, 'Solmayan Güneş' isimli fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirmek üzere Buruciye Medresesi'ne geçildi. Açılış programına; Sivas Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan, Sivas İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, İHA Kayseri Bölge Müdürü Cem Atakan, İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş ve

oğulları Çağan Güneş ile Tuluğhan Güneş, siyasi parti il temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Açılış programında bir konuşma yapan İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, İsmail Güneş'in ölümünün birinci yıl dönümü olduğunu ifade ederek, "Gazeteciler aynı zamanda tarihi dakika dakika kaydedip tarihin aydınlatılmasına sebep olan önemli bir mesleği de icra ediyorlar. Bunların içerisinde fotoğraf mesleği de başlı başına bir iştir. Dolayısıyla bu fotoğraf sergisini İsmail'in ansına hazırlayan ve gayret eden Sivas Gazeteciler Cemiyeti ve siz meslektaşlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü bu aynı zamanda

tarihe tanıklık etmektedir" diye konuştu.

İsmail Güneş'i elim bir kaza ile kaybettiklerini ifade eden Kahraman, "Ama hepimizin başına değişik şekillerde ölüm hadisesi geliyor, gelecektir, gelmeye de devam edecektir. Önemli olan bu güzel hatıralarla da o acı ve elim günü, fotoğraflarla değerlendirmiş oluyoruz. Yine emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Kurumsal olarak biz de her yıl İsmail Güneş'in anısına birtakım planlar yapıyoruz. Bugün ayrıca kazanın olduğu yerde, bir genel müdür arkadaşımız ile İHA ekibi tarafından anma merasimi yapılıyor.

Hepinize uzun ömürler ve başarılı meslek hayatı diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların yapılmasının ardından açılış törenine geçildi. Açılışı gerçekleştirmek üzere Sivas Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman'ın eşliğinde merhum İsmail Güneş'in oğulları Çağan Güneş ile Tuluğhan Güneş tarafından açılış kurdelesi kesildi. Açılış programının ardından sergide bulunan fotoğraflar incelendi. İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman'ın fotoğrafları incelerken merhum İsmail Güneş'in oğulları Çağan Güneş ve Tuluğhan Güneş'in ellerinden tutarak onlarla yakından ilgilendiği

görüldü.

Sivas Vali Yardımcısı Kemal Şahin ve İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman tarafından ziyaretçi defterinin imzalanması ile birlikte açılış programı sona erdi.

Açılış programının sona ermesinin ardından İHA mikrofonlarına konuşan İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, 25 Mart'ta meydana gelen kazada bir taraftan Türkiye'nin önemli bir siyaset adamını ve arkadaşlarını kaybettiğini, bir taraftan da İHA bünyesinde 10 yıl birlikte çalıştıkları İsmail Güneş'in aralarından ayrıldığını ifade ederek, "Bu tabii ki elim bir kazadır. O kazanın oluş şekli ile İsmail'in de mesleğini de son ana kadar sürdürmesi kamuoyunda da çok ciddi bir acı bıraktı. Her zaman herkes her şekilde

ölecektir. Elbette ölümden kaçış yoktur. Fakat İsmail'in ölümü, mesleğini son ana kadar icra etmesi ile kamuoyuna mal olmuş bir ölüm şeklidir. Bu bakımdan biz bir taraftan bunun acısını yaşarken, bir taraftan da kurumsal olarak pek çok vazifemizi bihakkın yerine getirdik. Ayrıca bugün ben hem kabri başındaki hem de fotoğraf sergisinde emeği geçen Sivas Gazeteciler Cemiyeti ve Sivaslı gazetecilerin hazırladığı fotoğraf sergisinde bulundum" dedi.

Bugün hadisenin cereyan ettiği Kahramanmaraş'ta da bir anma merasiminin gerçekleştirildiğini ifade eden Kahraman, "İHA Genel Müdür Yardımcısı ve İHA bölge ekibi ile hadisenin olduğu yerde o hatıraları acı da olsa hep birlikte yaşıyoruz. Temennim, Allah bir daha hem gazeteci meslektaşlarımıza hem de herkese böyle elim bir acı göstermesin" diye konuştu.

Anadolu Gazeteciler Birliği Başkanı Kemal Çağlayan ise İsmi konuşma yapan İHA Genel Müdürü Fevzi Kahraman, ail Güneş'in genç gazetecilere örnek olduğunu ifade ederek, "Son dakikaya kadar kutsal mesleğinden ödün vermeden tüm dünyaya helikopter kazasını duyurdu. Ancak çok acı gerçek ile karşı karşıyayız ki bu haykırışlar karşısında biz İsmail'i, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ve arkadaşlarını kurtaramadık" şeklinde konuştu.

'Solmayan Güneş' isimli resim sergisinin açılış töreninin sona ermesinin ardından, topluca İsmail Güneş'in evi ziyaret edildi. Ziyarete AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Turan Topgül, İHA Kayseri Bölge Müdürü Cem Atakan, Anadolu Basın Birliği Başkanı Kemal Çağlayan ve çok sayıda basın kuruluşu temsilcisi ile gazeteci katıldı. AK Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Turan Topgül tarafından Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan program, merhum İsmail Güneş'in eşi ve

yakınlarına başsağlığı dileklerinin iletilmesinin ardından sona erdi.

SOLMAYAN GÜNEŞ UNUTULMADI
SOLMAYAN GÜNEŞ UNUTULMADI
SOLMAYAN GÜNEŞ UNUTULMADI
SOLMAYAN GÜNEŞ UNUTULMADI
SOLMAYAN GÜNEŞ UNUTULMADI
SOLMAYAN GÜNEŞ UNUTULMADI
SOLMAYAN GÜNEŞ UNUTULMADI
SOLMAYAN GÜNEŞ UNUTULMADI
SOLMAYAN GÜNEŞ UNUTULMADI
SOLMAYAN GÜNEŞ UNUTULMADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 15:41:03
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 15:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?