3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

SP adayları seçim turunda

Saadet Partisi (SP) Kayseri belediye başkan adayları, seçime sayılı günler kala esnaf ziyaretlerini sürdürüyor. SP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haşim Özçelik, tüm esnafı kapsayan projelerinin olduğunu söyledi.

SP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haşim Özçelik, Melikgazi Belediye Başkan adayı Mahmut Arıkan ve Kocasinan Belediye Başkan adayı Nuh Tosun, seçimlere az bir zaman kala esnaf ziyaretlerine devam ederek, projelerini anlatmaya devam ediyor.

Kale Çarşısı'nda çeşitli meslek grubunda yer alan esnafı gezen belediye başkan adayları, projelerini aktararak destek istedi. Seçim gezisi sırasında bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haşim Özçelik, Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümünü kutlayarak, şehit ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Özçelik, yaptıkları ziyaretler sırasında hep aynı sorunlarla karşılaştıklarını kaydederek, "Kale esnafımızın da sıkıntıları diğer esnafların sıkıntılarıyla aynı. Kale esnafı ise, siftah etmeden ve tozun toprağın içerisinde işlerini yapmaya çalışıyor. Bu sıkıntıların bir an önce düzeltilmesi lazım. Bunun içinde bir an önce ekonominin düzeltilmesi gerekmektedir. Kale içi esnafının sıkıntılarını ve daha rahat bir mekana kavuşmaları için biz belediyelere geldiğimizde gereken hassasiyeti göstereceğiz. Kale içerisindeki esnafımızı da kapsayan projelerimiz de bulunmaktadır. Kale esnafı ertelenen projelerle ortada kalmış durumda. Barakalar bakımsız durumda ve belediye taşınacaklarını söyledikleri için tadilat da yapmıyorlar. Ne yapacaklarını bilemiyorlar. Biz belediyelere geldiğimizde herkesin ortak kararıyla projelerimizi hayata geçireceğiz. Kale içerisindeki esnafımızın da daha ferah bir ortamda çalışmalarını sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Kışın donmayacaklar ve yazın yanmayacaklar" dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Kocasinan Belediye Başkan adayı Nuh Tosun ise, kale içerisindeki esnafın ekonomik sıkıntısı olduğunu ifade ederek, "Ekonomik kriz tüm esnafımızı etkilemektedir. Kale esnafımızda ekonomik olarak sıkıntıları olduğunu söylemektedir. Bizlerde yerel yöneticiler olarak bu arkadaşlarımızın sıkıntısını çözmek için aday olduk. Bizlerin kriz tellallığı yaptığını söyleyenler var. Biz kriz tellallığı yapmıyoruz. Ama onlar kriz yok tellallığı yapıyorlar" diye konuştu.

Belediye başkan adayları daha sonra seçim ziyaretlerine devam ederek, esnafların sıkıntılarını dinledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 17:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?