6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

SP ekonomik krizi değerlendirdi

Saadet Partisi (SP) Sivas Merkez İlçe Başkanı Mustafa Tamer, küresel krizle ilgili açıklamasında, Türkiye'de en çok ekonomik israfın kamusal alanda yapıldığını savundu.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Mustafa Tamer, dünyada yaşanan küresel krize karşı ABD ve Avrupa ülkelerinin aldığı ekonomik tedbirlerin krizin şiddetini durduramadığını söyledi.

Hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamada krizden etkilenilmeyeceğinin söylenmesine rağmen krizin kapıya dayandığını ileri süren Tamer, "Bütçedeki cari açık rekor seviyeye ulaştı. İç ve dış borç katlanarak 560 milyar dolara ulaştı. Dövizin ani fırlaması şimdilik krizin kısmi bir yansımasını göstermektedir. Öte yandan kamusal alanda da israf had safhaya ulaştı. Yapılan anketlerde en çok israfın yapıldığı alanın kamusal alan olduğu görülmektedir" ifadelerini kullandı.

Krizden kurtulmanın çözüm yolunu da açıklayan Tamer, "Kısa vadede; bürokrasi, hükümet, muhalefet, iş dünyası, sivil toplum örgütleri bir araya gelip sadece ülke ve halkın menfaatini düşünerek krizden etkilenmemenin çözüm yollarını aramalıdır. Öte yandan bir an önce IMF'ye bağımlılıktan kurtulmalıyız. Kendi öz ekonomik anlayışımıza ve kaynaklarımıza dönmeli, üretime ve yatırıma yönelmeliyiz. Başka türlü kurtuluşumuz mümkün değil" dedi.

SP Sivas Merkez İlçe Başkanı MustafaTamer, terör olaylarına da değinerek çözüm için milli politikaların yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 14:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?