3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

SP lideri Kurtulmuş Sivas'ta

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin iki gündür Davos'ta meydana gelen gelişmeleri konuştuğunu hatırlatarak, "Türk halkının Filistin'e gösterdiği milli duyarlılık ve kardeşlik, bizlerin Selçuklu ve Osmanlı torunları olduğumuzu göstermektedir" dedi.

'Saadet Türkiye Buluşmaları' isimli programa katılmak üzere Kayseri'den Sivas'ın Şarkışla ilçesine gelen Numan Kurtulmuş, partililer tarafından karşılandı. Partisinin Şarkışla teşkilatını ziyaret ederek burada bir açıklama yapan Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'a desteğini yineledi.

Türkiye'de iki gündür Davos'ta meydana gelen gelişmelerin konuşulduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Türk halkının Filistin'e gösterdiği milli duyarlılık ve kardeşlik, bizlerin Selçuklu ve Osmanlı torunları olduğumuzu göstermektedir. Sayın Başbakan'ın Davos'taki tepkisi, Türk halkının tepkisini ve baskısının bir yansımasıdır" dedi.

Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın gösterdiği tepki ve konuşmalarının ardından İsrail ile ilgili yapılan anlaşmaların ve tutumun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Kurtulmuş, "İsrail'in karşısında Türkiye'nin öncülüğünde uluslararası diplomatik güç kurulmalı. İsrail askeri ve sivil devlet yönetiminin, savaş gücü isteği kamuoyuna ilan edilip uluslararası savaş mahkemesinde yargılanması gerekmekte. İsrail ile askeri anlaşma iptal edilmeli. Ölüm kusan İsrail savaş uçakları Konya'daki askeri üssümüzde eğitim yapmaktadır. Acilen Konya'daki askeri üssün İsrail savaş uçaklarına kapatılması gerekmektedir. Parlamentodaki İsrail dostluk grubunun tamamen feshedilmesi gerekmekte ve hemen Filistin parlamentosu ile ortak bir dostluk grubu kurulmalı. Ancak böylelikle Sayın Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tepkisi İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e haddini bildirmekten daha fazlasını yapmış olur" dedi.

Kurtulmuş, Erdoğan'ın arkasında durmaları için de yapması gerekenler olduğunu vurgulayarak, "Eğer bu eylemler uygulanırsa, biz SP olarak sonuna kadar Sayın Başbakan'ın arkasında olacağız" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Kurtulmuş ve beraberindekiler, Sivas'a hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 16:45:14
Güncelleme :31 Ocak 2009 Cumartesi 16:46:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?