3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Spor onu hayata bağladı

Sivas'ta, askerden geldikten sonra iş kazası sonucu sakatlanan Cafer Aydın (45), hayata spor yaparak bağlandı. Vücut geliştirme alanında 3 kez Türkiye Şampiyonu olan Aydın, Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Kocaeli'nde 4-6 Mart 2009 tarihlerinde yapılacak olan Bedensel Engelliler Türkiye Halter Şampiyonası'na haftanın 6 günü günlük 2'şer saat antrenman yaparak hazırlanan Aydın, Benc Press kategorisinde Türkiye Şampiyonu olmak ve milli takıma girerek uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etmek istediğini söyledi.

Engelli olduğunu belirten Aydın, "Askerden önce 10 yıl kickboks yaptım. 1986 yılında askerden geldikten sonra çalıştığım inşaatın 5. katından düşerek sakatlandım. Bir bacağımı kullanamaz hale geldim. 10 yıl kadar hiçbir şey yapmadım. Ama baktım ki hayat devam ediyor. Birtakım yanlışlıklar yapılıyor. Bunlara karşı koymak ve ders almak için tekrar spora döndüm. Ben de vücut geliştirme sporu yaptım. 1997, 1998 ve 1999 yıllarında 3 kez Türkiye Şampiyonu oldum" dedi.

"ENGELLİ KARDEŞLERİM EVLERİNDEN DIŞARI ÇIKMALI"

Engellilerin evlerine kapanmamalarını, kahve köşelerinde durmamalarını isteyen Aydın, şu ifadeleri kaydetti:

"Yıllardan beri bedensel engellilerin sıkıntılarını dile getirmek için elimizden geleni gösterdik. Sivas'taki bedensel engellilere birtakım çağrılar yaptık. Hayata tutunmalarını, bu hayatta daha güzel şeyler yapılabileceğini, hayattan zevk alınabileceğini dile getirdik. Sporu hava atma amaçlı düşünmemek lazım. Sporu spor gibi, sadece sağlık amaçlı yaparak vücudun daha güzel hale gelmesi için elimizden geleni yapmalıyız. Sağlıklı insanlar her zaman spor yapar. Spor yapmayan insanlar, sağlıksız insanlardır. Kahve ve internet kafe köşelerinde, sokaklarda kuş kovalama gibi kötü alışkanlıklardan kendimizi uzak tutmak için spor yapmamız gerekiyor. Kahveye gideceğine gel, sağlık için spor yap. Sigara içme, gel sporunu yap. Spor demek sağlık demek."

Spor yapmaya hiçbir şeyin engel olamayacağını dile getiren Aydın, engelli vatandaşların hayattan zevk almayı bilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 14:15:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?