3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

SŞAGSYDD: 'Kanun geniş tutulmalı'

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SŞAGSYDD) Başkanı Mustafa Hızal, şehit kardeşlerinin askerlikten muaf tutulması ile ilgili kanun tasarısı genişletilerek şehit çocuklarının ve gazi kardeşlerinin de bu kapsama alınmasını istedi.

Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Hızal, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerin ve malul gazilerin geride kalan kardeşlerinin 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun 10. maddesi 9. fıkrasına göre şehidin kendisinden sonraki kardeşi ve malul gazi kardeşinin istekli olmadıkça silah altına alınamayacağını hatırlattı.

Hızal, "AK Parti İstanbul milletvekili Hasan Kemal Yardımcı imzası ile TBMM'ye sunulan kanun teklifi, önümüzdeki günlerde görüşülecek. Terörle Mücadele Yasası kapsamındaki olaylarda şehit düşenlerin aynı anne ve babadan olan kardeşlerinin tamamı istekli olmadıkça silah altına alınmayacak. Silah altında olanlar ise hemen terhis edilecek. Bu hak, terörle mücadele dışında şehit ve malul olanların kardeşlerinden herhangi birisine uygulanabilecek" diye konuştu.

Hızal, kapsamın genişletilmesini de isteyerek şehit çocuklarının da bu kapsam içine alınmasını gerektiğini vurguladı. Yasanın genişletilmesi için milletvekillerine faks çektiğini kaydeden Hızal, "Bu kanunun hazırlanmasında bizlere göre eksik olan yönleri de tamamlanmalıdır. Bu kapsamda, terörle mücadelede evli olan şehitlerimizin emaneti olan çocuklarının ve malul gazilerimizin kardeşlerinin de muaf tutulmasını istiyoruz. Sivas ilimizde 270 şehidimiz, 40 şehit eşimiz bulunmaktadır. Şehitlerimizin geride kalan çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan şehit eşlerimizin de bu taleplerinin değerlendirilmesini TBMM'nin temsilcileri olan milletvekillerimizden talep ediyoruz" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 14:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?