3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

STSO Meclis toplantısı yapıldı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Meclis Başkanı Mustafa Sarılar başkanlığında, ocak ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Seçimler öncesi yapılan son meclis toplantısında 2005-2009 yılı çalışma döneminde görev yapan meclis üyelerine törenle plaket ve altın rozet hediye edildi.

Meclis Başkanı Mustafa Sarılar, Filistin'e yapılan saldırıları kınayarak başladığı açılış konuşmasında, yeni seçim döneminin Sivas için hayırlı olması temennisinde bulundu. Toplantının gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından meclis üyeleri dört yıllık çalışma sürecini değerlendirdi.

STSO Başkanı Osman Yıldırım ise, Sivas'ın geldiği noktayı ve hedeflerini ortaya koydu. Seçimlerin değil Sivas'ın öncelikli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Laf, dedikodu değil, Sivas için fikir ve proje üretme zamanıdır. Güzel bir Sivas bırakmak için fedakarlık yapmak, eserler bırakmak durumundayız" dedi.

"4 EYLÜL VAKIF ÜNİVERSİTESİ'Nİ KURACAĞIZ"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ziyaretinin Sivas için önemli gelişmelere sahne olduğunun altını çizen Yıldırım, Sivas'a yapılması düşünülen ikinci vakıf üniversitesi için çalışmaları biran önce başlatmak istediklerini ifade etti.

Sivas'a kurulması düşünülen ikinci bir üniversite için Sivas'ta atıl olan birçok kamu binası olduğunun altını çizen Yıldırım, 117 dönümlük Dikimevi arazisi ve SİHAZ'ı buna örnek olarak gösterdi. Başkan Yıldırım, "Sivas'a 4 Eylül Vakıf Üniversitesi'ni kurmak en büyük görevimiz. Üniversiteyi biz kuracağız. Eğitimini TOBB-ETÜ verecek. Böylelikle Sivas'ı gelir ve bilgi seviyesi yüksek öğrenciler tercih edecek. Cumhuriyet Üniversitesi de bizim gözbebeğimiz, bu iki üniversite işbirliği halinde olacak. Oluşturacağımız kampüs sistem ve TOBB-ETÜ'nün öğrencilere vereceği yüzde 44'lük bursla Sivas eğitimde üst seviyelerde olacaktır" dedi.

“SİVAS ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE ETTİ”

Kredi Garanti Fonu Sivas Şubesi'nin açıldığını ve TSE Hizmet Yeri Yeterlilik Belgesi'nin de tekrar Sivas'tan verileceğini kaydeden Yıldırım, Ziraat Bankası tarafından Sivaslılara yönelik Cansuyu niteliğinde bir kredi başlatılacağını da müjdeledi. Yıldırım, ayrıca, Fuar ve Kongre Merkezi'nin de bir an evvel bitirilerek, TOBB'un desteğiyle dünyaya açılması için çalıştıklarını söyledi. Sivas'ın Türkiye'de ilk 500'ün içinde en az 10 şirketi olması gerektiğini belirten Yıldırım, TSO'nun da TOBB'da temsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

Öte yandan Yıldırım, kafaları 1980'lerde kalmış insanlarla Sivas'ın bir yere gelemeyeceğini belirterek, siyasi iradeyle ayrıma düşülecek yerin TSO çatısı altı olmadığını söyledi.

Konuşmaların ardından meclis üyelerine 4 yıllık çalışmaları için plaket ve altın rozet takdim edildi. Meclis toplantısı üyelerin katıldığı yemekle son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2009 Pazartesi 13:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?