7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

STSO 'NACE' sistemine geçti

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO), meslek gruplarının kodlanmasına yönelik Avrupa Topluluğu Ekonomik Faaliyetler İstatistiki Sınıflaması (NACE) sistemine geçti.

STSO'nun Temmuz ayı meclis toplantısında üyelere ‘NACE’ sistemi anlatıldı. Burada konuşan STSO Başkanı Osman Yıldırım, sistemin odaya kayıtlı 4 bin üyenin bin 492 faaliyet gurubu içerisinde iştigal konusuna göre yer alacağını söyledi.

Türkiye'de yürürlüğe girecek sistem sayesinde sanayi envanterinin çıkacağını kaydeden Yıldırım, "Sistem sayesinde hangi sektörde ve faaliyet kolunda ne kadar üyemiz olduğu, bunlarda meydana gelebilecek değişiklikler güncel olarak tutulabilecek. Böylece ilimizdeki ticaretin ve sanayinin gerçek bir dağılımı ortaya çıkarak. Önemli bir envanter elde edilecek. Tüm Türkiye ile uyumlu olacak bu sistemde ilimizde hangi meslekte ne kadar kişinin iştigal ettiği istenildiğinde odamız internet sayfasında öğrenilebilecek. NACE sistemini Türkiye ve Sivas için çok önemli görüyoruz. Teşvik ve destekler için önemli bir altyapı oluşturacak. Yani ilimizde madenci kaç tane var? Türkiye'de kaç tane var? Bunlar hep bilinecek. Hangi sektöre ihtiyaç var? Kısacası sanayi envanteri çıkartılacak. Bununla uyumlu olarak bizlerde çalışma yaptık. Odamızdaki yaklaşık 4 bin mensubumuz bin 492 kod ile dağıtımı yapılacak. Sivas'taki mermercinin kodu Türkiye'nin her yerinde aynı olacak. İlimizde hangi meslek gurubunda kimlerin olduğu, hangi mesleklerin olduğu da tespit edilmiş olacak" dedi.

Sistemin işleyişi hakkında meclis üyelerinin sorularını da yanıtlayan Başkan Yıldırım, grup değişiklikleri hakkında tebligat yapılacağını duyurdu ve itirazların meclise yapılacağını belirtti. NACE sistemi yapılan kapalı oylama ile kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 16:36:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?