6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Su kavgasını jandarma önledi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 3 köy arasında çıkan su kavgasına Jandarma ekipleri müdahale etti.


Edinilen bilgiye göre; Suşehri ilçesine bağlı, Gözköy, Çakırlı ve Sağpazar köyleri sınırları arasındaki kesişme noktasında bulunan Mustafalı mevkiinde çıkan su kavgasında köylüler arasında tartışma çıktı.

Suşehri ilçesi, Göz köy, Çakırlı köyü ve Sağpazar köyünün sınırları arasındaki kesişme noktasında bulunan su kaynağını, Gözköylüler borularla köye getirdi. Bunun üzerine, Sağpazar köylüleri, olayı mahkemeye taşıdı.


Mahkeme sonucu, Gözköylüler tarafından borularla götürülen su kaynağının boruların sökülmesi ve eski haline getirilmesi için karar verdi. Bunun üzerine Suşehri İcra Müdürlüğü ekipleri, Jandarma eşliğinde Mustafalı mevkiindeki su kaynağının bulunduğu yere kepçe götürdü. Olayı duyan Gözköy, Sağgpazar ve Çakırlı köylüleri de bu bölgede bulunması sonucu, başlatılan çalışma esnasında köylüler arasında tartışma çıktı. Olaya müdahale eden Jandarma ekipleri, 3 köy halkı arasında çıkan tartışmayı büyümeden engelledi. Daha sonra Her üç köyün muhtarını Jandarma ekipleri tarafından İlçe Jandarma Komutanlığına getirildi. Bu arada, olayların büyümemesi açısından çalışmaların geçici olarak durdurulduğu öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 22:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?