7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sürücülere broşür ve pankartlı uyarı

SÜRÜCÜLERE BROŞÜR VE PANKARTLI UYARI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Şehit Necip Karameşe Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği ekipleri tarafından D-100 karayolu üzerinde yapılan trafik denetiminde sürücülere uyarıcı broşürler verildi.

Kazaların en az seviyeye indirilmesi için tüm gayretlerle, gece ve gündüz denetimlerini aksatmayarak sürücülerin kaza sebebiyetlerini engellemeye çalışan trafik ekipleri D-100 karayolu üzerinde sürücülere broşürler vererek, asılan pankartlar uyarılarda bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan Şehit Necip Karameşe Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amiri Talat Karagöz, "Trafik denetim ekibimiz tarafından D-100 karayolu üzerinde trafik denetimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Trafik denetim ekibimiz tarafından sürücülere trafik kuralları hakkında uyarıcı broşürler verilerek, D-100 karayolu üzerine belirli mevkilere, emniyet kemeri, cep telefonu kullanılmaması, hava sıcaklığı, alkol, hız sınırının aşılmaması konularında uyarıcı pankartlar asıldı. D-100 karayolunun 22. ve 23. Tokat - Erzincan güzergahları 90. kilometresi, Geminbeli ve Zara güzergahında 27 kilometre ve Suşehri - Koyulhisar karayolu güzergahı üzerinde bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor. Bu güzergahları kullanan sürücülerimiz yol çalışması olan yerlerdeki işaret levhalarına ve işaretçilere dikkat etmeliler. Hava sıcaklıklarının artması ve yaz tatiline girilmesinden dolayı gündüz yolculuk yapan sürücülerimiz, sık sık mola vermeli ve uzun süre direksiyon başında kalmamalı. Aksi takdirde vücut hareketlerinde gevşeme, dalgınlık, trafik kurallarına rivayette zorlanma sebeplerinden dolayı trafik kazaları meydana geliyor. Uzun yol güzergahına çıkan araç sürücüleri kendilerini çok yormamalı ve ikinci bir yedek şoför ile seyahatlerine devam etmeliler" dedi

Ayrıca Hız'a bağlı kazaların yoğun olduğu bölgelerde hız kontrollerinin devam ettiği bildirildi.

SÜRÜCÜLERE BROŞÜR VE PANKARTLI UYARI
SÜRÜCÜLERE BROŞÜR VE PANKARTLI UYARI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 17:29:04
Güncelleme :28 Haziran 2010 Pazartesi 17:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?