6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri A.Ş. seraları satılıyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Belediye Başkanlığı öncülüğünde 3 yıl önce kurulan Suşehri A.Ş. seralarının malzemelerinin satılığa çıkarıldığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Suşehri A.Ş. Müdürü İsmail İnanç, "3 yıl önce Belediye Başkanlığımız öncülüğünde, esnafın desteği ile kurulan seralarımızı 2 yıl şirketimiz adına çalıştırıldıktan sonra 3'üncü yıl ihale ile özel şahsa verdik. İlk yıl yaklaşık 12 sera yaparak seralarımızın ilk yılında malzemelerin ve toprağın verimli olması nedeniyle kaliteli ürün yetiştirdik ve pazarlarda satışını yaptık. Fakat daha sonra, üretimin güzel olmasından dolayı, bölgede seracılık faaliyetlerini artırmak amacıyla sera sayısını 40'a çıkardık. Ama işçi bulma konusunda sıkıntı yaşadığımızdan dolayı seraları 2 yıl aradan sonra şahsa kiraya verdik" diye konuştu.

Bu yıl ağır kış şartları dolayısıyla yaklaşık 30 seranın tamamen zarar gördüğünü ve demirlerin kırıldığını, üst kapatma malzemelerinin parçalandığını belirten İnanç, sağlam olan seraların da Suşehri A.Ş. tarafından şahıslara satıldığını söyledi.
Seraların yapıldığı yerin özel bir şahsa ait olduğunu ve 3 yıllığına kiralandığını belirten İnanç, 30 Mart 2008 tarihinde bu sürenin biteceğini ve arsa sahibine yerin teslim edileceğini dile getirerek, "Elde kalan tüm sera malzemeleri satılacaktır" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 17:52:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?