3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Suşehri bodur elmada hedefe ulaştı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 2008 yılında Sivas Valiliği destekli, İl Tarım Müdürlüğü denetimi altında kurulan örnek bahçede dikilen bodur elma fidanlarında hedefe ulaşıldı.

Suşehri'ne bağlı Bostancık köyü Pamukluk mevkisinde 2008 yılında Eyüp Kurt'a ait 5 dönüm arazi üzerine kurulan örnek bahçede dikilen 7 çeşit 450 adet bodur elma fidanlarından ilk ürün alınmaya başlandı.

 Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan bahçe sahibi Eyüp Kurt, 2008 yılında Sivas Valiliği destekli, İl Tarım Müdürlüğü denetiminde 5 dönüm arazide örnek bahçe projesi kapsamında bodur elma fidanları dikildiğini hatırlatarak, “7 çeşitten oluşan 450 adet bodur elma fidanının bulunduğu arazide ilk ürün alımını yaptık. Elde ettiğimiz ilk ürünler bizleri çok sevindirmiş ve geleceğe daha güvenle adım atmamızı sağlamıştır. Kurak bir arazi olan alana kendi imkanlarımla bir kilometreden plastik borular yardımı ile su imkanı sağladım. Bodur elmaların bulunduğu örnek bahçeyi damlama sistemi ile sulamaya başladık. Geçen süre zarfında bodur elmaların tamamen doğal ortamda yetişmesini sağladım.

2009 yılında hedefimiz 2 ton bodur elma elde etmekti, ancak 4 ton bodur elma bekliyoruz. Suşehri bodur elmada tam verime geçildiğinde 40 ton elma kapasitesine ulaşacaktır. Bodur elmaların özellikle kış ayında tüketilmesi nedeni ile elde edilecek ürünleri pazar piyasasında da değerlendireceğiz. Sivas ve ilçelerinde örnek olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 15:17:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?