6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri Derneği'nden burs

SUŞEHRİ DERNEĞİ 47 ÖĞRENCİYE BURS VERİYOR

Sivas'ın Suşehri ilçesi Kültür ve Yardımlaşma Derneği aracılığıyla 47 öğrenciye burs verildiği bildirildi.

Suşehri Kültür ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Celal Deniz yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak 2009 - 2010 Eğitim Öğretim yılında başlatılan burs çalışmaları neticesinde derneğe 105 Suşehrili öğrencinin burs talebinde bulunduğunu söyledi.

Deniz, "Burs talebinde bulunan öğrenciler, derneğimizce belirlenen puanlama sistemiyle puanlaması yapılmış olup, en yüksek puanı alan öğrenci en mağdur öğrenci olarak, en az puanı alan öğrencide durumu iyi olarak ön görülmüş, en yüksek puan alan öğrenciden aşağı sıralaması yapılmış aynı puana denk gelen öğrencilerde alfabetik sıralamayla sıralanmıştır. Müracaat eden öğrencilerden kimsenin müracaatı iptal edilmemiştir. Yapılan bu çalışma, iş adamlarımıza, dernek, vakıf, federasyon başkanlarına duyurulmuş ve beşeri ilişkilerimizin iyi olduğu hemşerilerimizin görev aldığı belediyelerden öğrencilere burs talep edilmiştir, Burs Vermek için Derneğimize Talepte bulunan Kişi ve kurumlara sıradaki öğrenciye ait bilgiler Dernek üst yazısı ile bildirilmiştir" ifadesinde bulundu.

Dernek tarafından yapılan burs çalışmaları doğrultusunda 47 öğrencinin burs paralarının hesaplarına yatırıldığını bildiren Deniz, 45 öğrenci için de burs sözü alınmasına rağmen, elde olmayan sebeplerden dolayı bu burs paralarının yatırılamadığını ve yatırtılmaya çalışıldığını kaydetti.

Geride kalan 13 öğrenci için burs bulma çalışmalarının devam ettiğini belirten Deniz, Burs alan öğrencilerin gerektiğinde hangi öğrencinin kimden burs aldığını, hangi öğrenciye burs sözü verip de kimin veremediğini, öğrencinin kendisine veya velisinin talebi gelmesi halinde bilgi verileceğini kaydetti.

Deniz, "Derneğimizin ve hemşerilerimizin imkanları dahilinde yapılan burs çalışmalarında zaman zaman oluşan aksaklıklar nedeniyle öğrencilerimizden anlayışlı olmalarını ve derneğimizin herhangi bir geliri olmadığını da özellikle bilmelerini isterim. Öğrencilerimize imkanları dahilinde yardımcı olan iş adamlarımıza, sivil toplum kuruluşu başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize teşekkür eder selam ve saygılarımı sunarım" ifadelerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 18:09:04
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 18:50:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?