3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Suşehri doğalgaz kullanmaya başladı

SUŞEHRİ'NDE DOĞALGAZ KULLANIMINA BAŞLANDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bulunan evlerde doğalgaz kullanımına başlandı.

Suşehri İlçesi Kemalpaşa Mahallesi'nde Yavuz Özay'a ait eve verilen ilk doğalgaz gerekli kontroller yapıldıktan sonra Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, SİDAŞ İç Tesisat Şefi Cafer Geldi tarafından doğalgaz kutusundaki vana açılarak verildi. Daha sonra evin içerisindeki iç tesisatları kontrol eden ekipler, ev sahibi Yavuz Özay'a doğalgaz kullanımı ve kombi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Doğalgaz'ın ekonomik ve kullanımı kolay olduğunu söyleyen İç Tesisat Şefi Geldi, Sivas'ta 52 bin abonenin bulunduğunu, Suşehri'nde ise şu anda 174 abonenin kaydının yapıldığını söyledi.

Ocak ve şofbende doğalgazın maliyetinin tüplere göre 5 kat az olduğunu söyleyen Geldi, "Kullanımı rahat ve ekonomik olan doğalgaz yakıtının kullanılmasına Suşehri'nde başlanmıştır. Kokulu olan doğalgaz hattı döşenen evlerde herhangi bir koku olduğunda, evlere konulan uyarı cihaz ile birlikte gaz otomatik olarak kesilecektir. Bu gibi durumlarda vatandaşlarımız kendi yöntemleriyle değil, Suşehri'nde aktif hale gelen 187 doğalgaz alo ihbar telefonlarını aramalarını istiyoruz" dedi.

Doğalgaz kullanımının başlamasının ilçe halkını ve kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "Bir çok ilde dahi bulunmayan doğalgaz kullanımı ilçemizde kullanılmaya başlanmıştır. Abone olan vatandaşlarımız artık ısınmada kömür şofben ile ocaklarda tüp yerine artık bundan böyle doğalgazla devam edecektir. İlçeme hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Suşehri halkının bundan böyle daha duyarlı olması gerektiğini söyleyen Başkan Sel, "Artık ilçemizde bir doğalgaz boruları geçmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımız kesinlikle kendi kafalarına göre yollarda kazı yapmamaları gerekir. Allah göstermesin böyle bir durumda hem kendi hayatlarını tehlikeye sokarlar, Hem de başkalarının. Bu sebeple yollarda yapılacak olan herhangi bir çalışma için, Suşehri Sidaş yetkililerine veya Belediyemize bilgi vermeleri lazımdır" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Yavuz Özay'a, Sidaş tarafından başlatılan 100 metreküp Doğalgaz kullanım kampanyası da hediye olarak verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 12:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?