7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Suşehri fıstıkta hedef büyüttü

SUŞEHRİ ANTEP FISTIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE HEDEF BÜYÜTTÜ

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 2008 yılında başlatılan 'Antep Fıstığı Yetiştiriciliği Projesi' kapsamında 2010 yılında hedef büyütüldüğü bildirildi.

Suşehri Kaymakamlığı Köylere hizmet götürme birliğince projesi hazırlanan menengeç ağaçlarından aşılama yöntemiyle Antep fıstığı elde etme çalışmalarına hız verildi. Suşehri kaymakamlığı toplantı salonunda köy muhtarlarıyla bir araya gelen Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir toplantıda yaptığı açıklamada, "2008 yılında günlüce köyünde startını verdiğimiz menengeç ağaçlarına aşılama yöntemiyle Antep fıstığı elde etme çalışmalarımız kapsamında il özel idare kaynaklı ve ilçe tarım müdürlüğü koordinesindeki projemiz her geçen yıl öz kaynakları çoğaltılarak hedef büyütülmüştür. Bu doğrultuda 2010 yılında 7 bin adet menegeç ağacına Antep fıstığı aşılaması yapılacaktır. Belirlediğimiz köylerimizden Günlüce, Akıncı, Arpacı ve Eskimeşe köylerinde bu çalışmalarımızı yapacağız yine bu köylerimizde 8 adet ise kapama bahçe sistemli Antep fıstığı bahçeleri oluşturulacak. Ayrıca Gökçekent, Üzümlü, Cevizli, Çakırlı ve Günlüce köylerinde 3 bin adet badem ağacına da Antep fıstığı aşısı yapılacak. Yine Üzümlü köyümüze ve Çakırlı köyümüze kapama bahçe sistemli Antep fıstığı bahçeleri oluşturulacak. 2012 yılına kadar programlanan proje kapsamında 250 bin 875 TL toplam proje gideri belirlenmiştir. Hedefimiz projemizde mükemmeli yakalamaktır. Bunu başarmak için köylerimizdeki vatandaşlarımızın da desteğiyle Suşehri'nde de Antep fıstığının yetiştiğini göstermektir. Projemiz kapsamında ağaçların aşılanması için Gaziantep'ten aşıcılar ilçemize gelmektedir bu konuda da halk eğitim müdürlüğümüz bünyesinde açılacak olan Aşıcılık yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlanan kursiyerlerimiz proje kapsamında menengeç ve badem ağaçlarına aşı çalışmalarını yapacaklar bu sayede dışarıdan aşıcılıkla ilgili hiçbir yetkilinin ilçemize gelmesine gerek kalmayacaktır" dedi.

Toplantıda Suşehri İlçe Tarım Müdürü Ekrem Deniz ve İlçe Tarım Müdürlüğünden ziraat teknikeri Arif Küsmüş'te hazır bulundu.

SUŞEHRİ ANTEP FISTIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE HEDEF BÜYÜTTÜ
SUŞEHRİ ANTEP FISTIĞI YETİŞTİRİCİLİĞİNDE HEDEF BÜYÜTTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 18:08:01
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 18:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?