7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Suşehri hacılarını uğurladı

SUŞEHRİ HACILARINI UĞURLADI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 2010 yılı hacı adaylarından Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla hacca gidecek 37 hacı adayı Suşehri Merkez Balhatun Camisi'nde yapılan törenle uğurlandı.

İlkindi namazına müteakiben Merkez Balhatun Camisi'nde yapılan uğurlama töreninde ilçe müftüsü Bekir Civriz'de hazır bulundu. İlkindi namazından sonra Merkez Balhatun Camisi'ndeki uğurlama töreni öncesi kısa bir konuşma yapan hacı adaylarının Kafile Başkanı Çataloluk Beldesi İmamı Murat Güleç, "Değerli hacı yolculayanlar. Bugünler hacı adaylarının yani bizlerin heyecan basamaklarını tırmandığımız ve son pedalına geldiğimiz yakınlarımızdan ayrılmanın hüznünü mübarek topraklara kavuşacak olmanın da sevincini yaşıyoruz. Hamdolsun Allah'a tatlı sevinçli duygusal bir telaşımız var. Kolay değil mahşerin provasına çıkacak, ihramını kefeni bilecek geri bıraktıklarını Allah'a emanet edecek ve Hz. İbrahim'in binlerce yıl öteden gelen davetine koşacak, yer yüzünün göbeğine insanlığın ilk misafirhanesine, dünyanın ilk mabedine yürüyecek mukaddes mekanların kokusunu alacak, peygamberlerin ayak izini görecek ve bir çok kutsal yerleri ziyaret edecek ve kısaca Rasulullahın buyurduğu gibi 'Hac meşakkattir.' Bu meşakkatli yolculuğumuza sayılı günlerde kara çevirmenin gayreti içinde olacağız inşallah" dedi.

Tören sonrası topluca fotoğraf çektiren hacı adayları aileleriyle vedalaştıktan sonra otobüslerle Sivas'a uğurlandılar. Hacı adaylarının Sivas'tan özel bir uçakla kutsal topraklara hareket edeceği bildirildi.

SUŞEHRİ HACILARINI UĞURLADI
SUŞEHRİ HACILARINI UĞURLADI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2010 Pazartesi 18:29:00
Güncelleme :25 Ekim 2010 Pazartesi 18:35:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?