3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Suşehri organik tarıma geçiyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde organik tarıma geçiş için halkı bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Aşağısarıca köyünde çiftçilere yönelik düzenlenen organik tarım tanıtım toplantısına Suşehri Kaymakamlığı Yazı İşler Müdürü Ahmet Öğredici, Samsun Ekosam Şirketi'nden ziraat mühendisi Recai Akman ve İzmir'den gelen organik tarım müfettişi Levent Alışır katıldı.

Burada konuşan Recai Akman, Suşehri Kaymakamlığı ile yaptıkları çalışmalar neticesinde tarım ürünlerinde, sözleşmeli tarım esasına dayalı ürün üretip ve bu ürünleri sertifikalandırıp tüketiciye sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Organik tarım için Suşehri'nde çok elverişli araziler bulunduğunu ifade eden Akman, “Bu doğrultuda Karaağaç mevkisinde Arif Engin'e ait 15 dekarlık arazide 3 bin 200 adet bodur meyve yetiştiriciliği uygulamasına geçildi. Yine Büyükgüzel köyünde Yusuf Eren ve Mustafa Güler isimli vatandaşların 185 dekarlık arazilerinde kuru fasulye ve nohut yetiştiriciliği uygulamasına başlandı. Amacımız organik tarım sayesinde çiftçilerimizin ürün artışlarına katkıda bulunmak ve onların yetiştireceği sertifikalı ürünleri yurtiçi ve yurtdışı pazarda satmaktır” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 09:44:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?