3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Suşehri şaha kalkacak

Sivas'ın Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, şu anda devam eden hizmetlerin tamamlanmasıyla ilçenin 2010 yılında şaha kalkacağını söyledi.

Suşehri belediye Başkanı Sedat Sel, yapımı devam eden Anadolu Öğretmen Lisesi Okulu ve 200 kişilik yurt binası ile birlikte, Timur Karabal Meslek Yüksekokulu alanında devam eden 500 kişilik öğrenci yurdu ve yine aynı yerde işadamı Engin Pak tarafından yaptırılan ek fakülte binasında incelemelerde bulundu.

Suşehri'nin şaha kalkacağını belirten Başkan Sel, "İlçemizde halen devam eden yatırımların tamamlanmasıyla, ilçemiz şaha kalkacaktır. Timur Karabal Meslek Yüksekokulu'na yaptırılan ek bina, yine Anadolu Öğretmen Lisesi okulu ve yurt binasının bu yıl tamamlanması hedeflenmektedir. Ayrıca, Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yaptırılan 250 erkek ve 250 kız öğrenci için yaptırılan yurtlar ise 2010 yılının ikinci altı ayında tamamlanmasıyla ilçemize ayrı bir renk ve güzellik katacaktır. Bizde bunların tamamlanması ve biran önce ilçeye kazandırılması için belediye olarak üzerimize düşen görevi her zaman yerine getireceğiz" dedi.

Suşehri Belediyesi olarak bugüne kadar herhangi bir kampüs görünümü olmayan Timur Karabal Meslek Yüksekokulu'nun güzel bir görünüme kavuşması için çalışacaklarını belirten Belediye Başkanı Sel, bu konu ile ilgili olarak yol çalışmalarına tüm hızıyla devam ettiklerini kaydetti.

Bu yıl üniversiteye giriş sınavında Suşehri'nin bir tarih yazdığını da belirten Başkan Sel, "İlçemizde yıllardır 15 ile 50 kişi arasında öğrenci üniversite sınavını kazanıyordu. Ama bu yıl yaklaşık 150 öğrencimiz üniversiteye giriş sınavında 4 yıllık üniversite bölümlerine yerleşti. Bu hem bizleri, hem de üniversiteyi kazanan öğrencilerimizin ailelerini sevindirdi. Eğitim için ne olursa olsun var gücümüzle çalışacağız. Öğrencilerimizin daha güzel yerlerde eğitimlerini almaları için çalışacağız ve destek olacağız" ifadelerini kullandı.

Timur Karabal Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin şu anda yurt sıkıntısının olmadığını vurgulayan Sel, "İlçemizde 3 tane özel yurt bulunmaktadır. Ayrıca yine kız öğrencilerimiz için Suşehri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ait bir yurt bulunmaktadır. Türkiye'nin dört bir köşesinden okulumuzda eğitim görmek için gelen öğrencilerimize her zaman kapılarımız açıktır. Onlara kesinlikle ailelerinin yokluğunu aratmamak için, onlara her zaman ağabeylik görevi yapacağımızı bilmelerini isterim. Onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız" şeklinde konuştu.

Kredi Yurtlar Kurumu tarafından bin 300 metrekare alana yaptırılan yurt binasının 8 kat olduğunu ifade eden Sel, yurt binasının çok modern yapıldığını belirtti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 20:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?