6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri'de okuma-yazma kursları

Sivas'ın Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir, ilçesinde açılan 2. kademe okuma yazma kurslarının devam ettiği belirterek, “Amacımız okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmamasıdır” dedi.

Açıklamalarda bulunan Kaymakam Özdemir, Suşehri ilçe merkezi ve köylerinde açılan birinci kademe okuma yazma kurslarının devam ettiğini, ikinci kademe okuma yazma kurslarının ise ilçe merkezinde açıldığını söyledi.

Özdemir, "Ekim ayı içerisinde, Suşehri ilçe merkezinde bulunan Cumhuriyet, Hürriyet ve Atatürk ilköğretim okulları ile birlikte, Kasım ayı başında Büyükgüzel, Aşağıakören ve Karalar köylerinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan okuma yazma kurslarımız devam etmektedir. Ayrıca, geçtiğimiz hafta Halk Eğitim Müdürlüğümüz binasında ise ikinci kademe okuma yazma kursu açılmıştır. 200 saat devam edecek olan kursumuza şuanda 16 kursiyer katılmaktadır" dedi.

Özdemir, ilçe merkezinde açılan birinci kademe okuma yazma kurslarına 20 kişi, köylerde açılan okuma yazma kursuna ise 15 kişinin katıldığını belirterek, "Amacımız, okuma yazma bilmeyen kalmasın. Bu sebeple okuma yazma bilmeyen tüm halkımızı bu kurslarımıza katılmalarını istiyoruz. Birinci kademe kurslarımız haftada 8 saat olmak üzere toplam 120 saat, 2. kademe okuma yazma kurslarımız ise 8 saat olmak üzere toplam 200 saat devam edecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 16:50:28
Güncelleme :18 Kasım 2008 Salı 16:51:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?