6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri'li çocuklar gitarla tanıştı

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Milli Eğitim Müdürlüğü destekli Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde iki ayrı bölümde gitar kursu açıldı. İlçede ilk kez açılan gitar kursuna çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, Suşehri Hürriyet İlköğretim Okulu Müzik öğretmeni Sedat Korkmaz tarafından verilen gitar kurslarının akşam saat 17.00 ile 19.00 arasında verilmeye başladı. Açılan kursa gösterilen ilginin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Müzik Öğretmeni Sedat Korkmaz, İlçede bu güne kadar bir çok enstrüman kursunun açıldığını ancak gitar kurslarına ilginin çok olduğunu belirterek, "Haftada 4 gün gitar kursları veriyorum. Kursumuz iki ayrı bölüm halinde gerçekleştiriyoruz. Birinci bölümde 17 yaş altı, ikinci bölümde ise 17 yaş üzerindeki kursiyerlere veriyoruz. 17 yaş altı 22 öğrenci, 17 yaş üzeri 22 öğrenci olmak üzere toplam 44 öğrencimize eğitim veriyorum" dedi.

Amaçlarının gençlere müziği sevdirmek ve sosyal alanda gelişimlerine katkıda bulunmak olduğunun altını çizen Korkmaz, "Gitar kursunda nota bilgisi, teknik bilgi ve repertuar bilgisine dikkat ediyoruz. Kursumuz Haziran ayında son bulacaktır. Kurs bitiminde sınav yapılarak başarılı olan öğrencilere sertifikaları verilecek. İlerleyen zamanlarda ise öğrenciler ile birlikte gitar dinletisi hazırlayacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 11:49:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?