6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehrili kadınlardan kurslara ilgi

SUŞEHRİ'NDE BAYANLARDAN KURSLARA YOĞUN İLGİ

Sivas'ın Suşehri ilçesinde İş ve İşçi Bulma Kurumu (İş-Kur) İl Müdürlüğü tarafından bayanlara yönelik kurslara başvuru sayısının fazla olması nedeniyle kursiyerler kura ile belirlendi.

İş-Kur İl Müdürlüğü ve Suşehri Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu işbirliği ile düzenlenen makineci, bebe giysileri dikimi dalındaki kursa müracaat eden kursiyer sayısı fazla olunca kursiyerler kura ile belirlendi. 20 kişinin alınacağı kursa 112 kursiyer müracaat etti.

Hafta içi günde beş saat ders olmak üzere 360 saat olarak planlanan kurs, 22 Şubat 2010 tarihinde başlayacak yetmiş iki iş günü sürerek 2 Haziran 2010 tarihinde sona erecek.

Kursiyer olma şartları arasında ise, İş-Kur Kurumuna kayıtlı işsiz olmak, en az ilköğretim mezunu olmak, aynı bölüm mezunu ve belgesi olmamak,16-45 yaşları arası bayan olmak, örgün eğitimde öğrenci olmama, SGK'lı olarak bir işyerinde çalışıyor olmama ve İş-Kur sistemi üzerinde kursa başvuru yapmış olma şartı aranıyor.

Ahşap boyama kursunun kursiyer seçimine ise 120 kişi başvurdu. Başvuru sonucunda ise 20 asıl 10 yedek kursiyer seçimi yapıldı.

SUŞEHRİ'NDE BAYANLARDAN KURSLARA YOĞUN İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2010 Salı 17:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?