2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Suşehrililer tarihe yolculuk yaptı

SUŞEHRİLİLER TARİHE YOLCULUK YAPTI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, AK Parti Kadın Kolları tarafından İstanbul'un tarihi mekanları ve Çanakkale Şehitliği ziyaretini kapsayan gezi düzenlendi.

İstanbul Sancaktepe Belediyesi kültür turları kapsamında, Suşehri'ne gelen 3 otobüs ile gerçekleştirilen gezi tamamlandı. İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'in sponsorluğunda gerçekleşen gezide, Suşehrili bay ve bayanlardan oluşan 150 kişilik kafilenin tüm giderlerinin yine Sancaktepe Belediyesi tarafından karşılandığı bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Suşehri AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Gönel gezi hakkında bilgiler vererek, "İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanımız ve hemşerimiz İsmail Erdem'in sponsorluğunu üstlendiği İstanbul'un tarihi mekanlarının gezilmesi ve Çanakkale Şehitlik ziyaretimizi Suşehri AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı olarak organize ettik. Bu doğrultuda ilçe merkezinde yaklaşık bay ve bayanlı 150 kişi 3 otobüs ile gezimizi düzenledik. İlk önce İstanbul'da ruhumuzu titreten, buram buram tarih kokan İstanbul şehrimizin önemli yerlerini gezdik ve burada hemşerimiz Sancaktepe Belediye Başkanımız İsmail Erdem bizleri en iyi şekilde ağırladı. Sırasıyla tüm dünyadaki Türk medeniyetinin önemli tarihi eserleri ve Türkiye'deki tüm medeniyetlerin önemli eserlerinin küçültülerek sembolize edildiği Miniatürk, İstanbul'un fethinin görsel olarak anlatıldığı Panorama ziyaret edildi. Günün son etkinliğinde Dolphinarium yunus gösterisi ile günün yorgunluğunu atmış olduk ve hoşça vakit geçirdik. Gezimizin ikinci gününde ise Çanakkale bölgesine gidildi. Gelibolu ve Eceabat bölgeleri ekseninde Çanakkale şehitlerimizin ziyaretleri gerçekleştirildi. Zığındere Şehitliği'nde ise hemşerilerimizin okudukları sure ve hatimlerin bağışlanması amacıyla dua edildi. Zamanının en donanımlı ordularına karşı kazandığımız Çanakkale Zaferi'nde 250 bin askerimiz şehit düşmüştür. Milletçe önünde saygı ile eğildiğimiz bu savaşlarda ne evlatlar kaybetmiş, ne acılar görmüş, ne destanlar yazmıştır, bu göğsü iman ile dolu millet. Nice yiğitler şehit olmuş, nice eli kınalı gelinler dul kalmış, nice al yazmalı gözü yaşlı anaların bağrı yanmış ve işiteni köz gibi dağlayan ağıtlar yakmış. İşte bu zaferle şahlanan ruh milletimizin mayasını oluşturan ruhtur. Bu milli ve manevi gururla böyle bir vatanın evladı olduğumuz için göğsümüz kabardı" şeklinde konuştu.

Nuran Gönel, gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem'e teşekkür etti.

SUŞEHRİLİLER TARİHE YOLCULUK YAPTI
SUŞEHRİLİLER TARİHE YOLCULUK YAPTI
SUŞEHRİLİLER TARİHE YOLCULUK YAPTI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2011 Perşembe 10:53:01
Güncelleme :5 Mayıs 2011 Perşembe 15:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?