7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Suşehri'nde altyapı yenileniyor

SUŞEHRİ'NDE ALTYAPI YENİLENİYOR

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, "İlçenin alt yapısını yenilemeye başladık" dedi.

Suşehri Çaputluçalı mevkiinde yapımı devam eden bin tonluk su deposunun inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçenin alt yapısının komple değiştirileceğini söyledi.

İlçenin alt yapısının 60 yıl önce yapıldığını anımsatan Belediye Başkanı Sedat Sel, "İlçenin alt yapısını yeniden elden geçiriyoruz. İlçenin içme suyu ve kanalizasyonları bundan 60 yıl önce yapıldığı için kanalizasyon ve içme suyu alt yapıda ömrünü tamamlamıştır. Bu çalışmaların ilk adımı olan aynı zamanda ilçenin merkez deposu olan bin tonluk su deposu inşaatına başladık. Ayrıca poletien borularla tüm alt yapıyı yenilemeyi hedefledik. Çünkü, İlçemizde alt yapı olarak doğalgaz ana arterlerden geçti. Elektrik hatları yer altına indirildi. Şimdi ise aspes olan su boruları değişiyor. Takriben 20 km olan içme suyu ishale hattımız poletien borularla değiştirilecek. Kanalizasyon projeleri yenileniyor. 2010 yılı sonlarına doğru cadde ve sokak yapımlarına geçeceğiz" dedi.

Büyük çalışmalardan birinin başlamasının sevindirici olduğunu söyleyen Başkan Sel, "Suşehri gerçekten hamlelerine ve yatırımlara devam diyor. Ocak ayı olmasına rağmen merkez su deposunun hafriyatı alınıyor. Boru döşemeleri yapılıyor. Havaların iyi gitmesi durumunda bahar ayına kadar Kösedağ bölgesinde bulunan içme suyu ana kaynağına kadar su borularını değiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Başkan Sel ve beraberindeki heyet daha sonra çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

SUŞEHRİ'NDE ALTYAPI YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 16:18:03
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 16:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?