7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Suşehri'nde beyaz esaret

Sivas'ın Suşehri ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrasında kapanan köy yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin aralıksız çalışmaları ile açılıyor. Ekipler, köy yollarını açtıktan sonra mahalle aralarında da kar kürümesi çalışması yaparak köylülerin takdirini kazanıyor.

Suşehri ilçesinde 40 santimetreyi bulan kar kalınlığına rağmen İl Özel İdaresi ekipleri köy yollarında karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son olarak birçok köyün grup yolu olan Tatar Yaylası mevkiinde bulunan yaklaşık 10 köy ve mezranın yolu ulaşıma açtı. Köylülerin ekipleri büyük bir sevinçle karşılamasının ardından kar temizleme çalışmaları köy içindeki sokaklarda da devam etti.

Yollarının açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten köylüler, beyaz esaretten ekiplerin çalışması ile kurtulduklarını belirterek, "Kar yağışı ve havaların soğuması ile birlikte Suşehri'ne alışveriş için gidiş gelişlerimizde sorun yaşıyorduk. Ancak Özel İdare karla mücadele ekipleri kapalı yollarımızı ve köyümüzün içerisindeki ana arterleri gece gündüz demeden yoğun tempoda çalışarak açtı. Kendilerine teşekkür ederiz" dedi.

Bu arada Kale köyüne bağlı Isaklı mezrasının su ihtiyacını karşılayan su kanalları buz tuttu. Kalın buz kütlelerinin oluşması nedeni ile susuz kalan köylüler, çareyi kanalın etrafındaki buzları kırarak evlerine su getirmekte buldu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 15:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?