7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Suşehri'nde Birlik toplantısı

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde Köylere Hizmet Götürme Birliği, 2008 yılı Olağan toplantısı yapıldı.

Suşehri Halk Eğitim Merkezi Çok Amaçlı Konferans Salonunda Kaymakam Abdullah Demir'in başkanlığında yapılan toplantıda 2008 yılında yapılacak yatırımlar görüşüldü.

Köy muhtarlarının sorunlarının da görüşüldüğü toplantıda, ilçeye bağlı bazı köylerde Çekirge olduğu ve bunların fiğ ve yonca gibi ürünlere zarar verdiğini ve bu konuda ilaçlama yapılması gerektiğini dile getirildi.

Köylerde ki kanalizasyon sorunlarını da dile getiren muhtarlar, bunların insan sağlığını tehdit ettiğini ve yapılması gerektiğini belirttiler. Toplantıda konuşan Kaymakam Demir, bu yıl Köy-Des kapsamında ellerinden gelen tüm imkanları kullanacaklarını belirterek, kırsal kalkınma konusunda bütün çalışmaların destekçisi olacaklarını söyledi.

Gelir getirici faaliyetlerin, bölgede artırılması gerektiğini belirten Demir, "Bölgemizde Antep fıstığı çalışmaları oldu. Uzmanlar geldi yerinde incelemeler yaptılar. Bu gibi meyve üretimine bölgede ağırlık vermemiz gerekmektedir. Tüm köylülerimizin bilinçlendirmeliyiz ve bölgede meyvecilik sektörüne de ağırlık vermemiz gerekmektedir" dedi.

İlçe Tarım Müdürü Turgut Atay ise bazı köylerde bulunan tarım arazilerinde bulunan çekirgelerin ilaçlanacağını ve bir köyde ilaçlama çalışmalarının tamamladıklarını söyleyerek, ayrıca köylerde Keneye karşı hayvanlarda ilaçlama çalışmaları da yapacaklarına değindi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 09:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?