7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Suşehri'nde camiler temizleniyor

SUŞEHRİ BELEDİYESİ TARAFINDAN İLÇEDE BULUNAN CAMİLERİN GENEL TEMİZLİĞİ YAPTIRILIYOR

Sivas'ın Suşehri ilçesinde belediye tarafından ilçe merkezinde bulunan camilerin genel iç temizlikleri yaptırılıyor.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel'in girişimleri ile İstanbul Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından gönderilen camileri temizleme ekibi ilçedeki çalışmalarına başladı.

İlçe merkezinde bulunan 15 camide genel temizlik yapılacağını ve ilk olarak Şahinler Camiinde bu çalışmaların başladığını söyleyen Belediye Başkanı Sel, tüm camilerin temizlik işlerinin 10 gün içerisinde tamamlanacağını ifade etti. Sel, "Temizleme ekiplerimiz ile birlikte, ilçe merkezimizde bulunan tüm camilerde genel temizlik çalışmalarına başladık. Bu konuda bana destek veren değerli dostum Şükrü Genç'in gönderdiği ekiple birlikte ilçemizde bulunan camilerimizde temizlik çalışmalarına başladık. Çalışmalar yaklaşık bir hafta veya 10 gün sürecek" dedi

Temizlik çalışmalarının genel detayları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Sedat Sel, "Caminin genel temizliği yapıldıktan sonra, camları, halıları, avizeleri, ahşap kısımlarıyla genel temizlikleri yapıldıktan sonra çıkılıyor. Bu konuda destek veren Sarıyer Belediye Başkanımız Şükrü Genç'e ve Sarıyer Belediye personeline teşekkür ediyorum. Bu işle yeni bir hizmet kapımız daha açılmış oldu. Bu ekiple birlikte Suşehri Belediyesi bünyesinde camilerimiz için temizlik ekibi kuruyoruz. Bu hizmetimiz aralıksız devam edecektir. Bizim kuracağımız temizlik ekibinde görev alacak kişilere, Sarıyer Belediyesi'nden gelen temizlik ekipleri tarafından kurs verilecektir" şeklinde konuştu.

Başkan Sel, camiler ve din görevlileri haftası dolayısıyla bu çalışmanın ileriki zamanlarda tüm köylerde bulunan camilerde de devam edeceğini söyledi. Suşehri İlçe Müftülüğünde görevli Kahraman Altaş ise yaptığı açıklamada; Belediye Başkanı Sedat Sel'in yaptığı bu çalışmanın takdire şayan olduğunu söyleyerek, "İlçemiz müftülüğü ve camilerimize göstermiş olduğu ilgiden dolayı kendisine teşekkür ederiz. Görevinde başarılar dileriz" dedi. Şahinler Cami İmamı Hamza Karaca ise, "Camiler haftası dolayısıyla bu güzel hizmetinden dolayı belediye başkanımızı tebrik ve takdir ediyorum. Kendisini zaten alnından öptüm. Bu hizmetinden dolayı cenabı haktan kendisine muafakiyetler diliyorum, dua ediyorum. Bir ilki, bir çığırı açtı. Bu açmış olduğu çığır devam eder, bizlerde cami görevlileri ve vatandaş olarak elimizden gelen tüm çaba ve gayreti başkanımızdan yana kullanacağımızı özellikle ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

SUŞEHRİ BELEDİYESİ TARAFINDAN İLÇEDE BULUNAN CAMİLERİN GENEL TEMİZLİĞİ YAPTIRILIYOR
SUŞEHRİ BELEDİYESİ TARAFINDAN İLÇEDE BULUNAN CAMİLERİN GENEL TEMİZLİĞİ YAPTIRILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2010 Perşembe 16:50:00
Güncelleme :14 Ekim 2010 Perşembe 18:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?