6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Suşehri'nde doğalgaz çalışmaları

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde kullanıma başlanılacak olan doğalgaz hattının ana şebekesinde kullanılacak boruların geldiği bildirildi.

Sivas Doğalgaz Anonim Şirketi tarafından döşenecek olan doğalgaz çalışmalarına Haziran ayı içerisinde başlanacağı öğrenildi. Ana hatta döşenecek olan çelik boruların ilçeye getirildiğini belirten, taşören firma yetkilisi Rıza Köktaş, 14 metre uzunluğunda, 6 inçlik 57 adet çelik borunun ilçeye getirildiğini söyledi.

Köktaş, çalışmaların Erzincan Caddesi üzerinden başlanacağını ve yaklaşık 3 ay süreceğini belirterek, "İlk etapta, 7-8 kilometre çalışma yapılacak. Çalışmalarda 4 kilometre çelik boru, iki kilometre ise polietilen boru döşenecek" dedi.

Suşehri Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Yalçın ise doğalgaz çalışmaların başlamasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, "İlçe halkımızdan bir çoğu doğalgazın halen geleceğine inanmamaktadır. Ama artık ana boruları da ilçemize gelmiştir. Çalışmalar kısa sürede tamamlandıktan sonra, inşallah bu yıl ilçemizde bazı yerlerde doğalgaz kullanılmasına başlanacaktır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 14:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?