3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Suşehri'nde doğalgaz dönemi

Sivas Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (SİDAŞ) İşletme Müdürü Hikmet Güler, ağustos ayı sonu itibariyle Suşehri'ne doğalgaz verileceğini söyledi.

Suşehri'nde devam eden doğalgaz çalışmalarını incelemek üzere ilçeye gelen SİDAŞ İşletme Müdürü Hikmet Güler, Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel ile birlikte, Kurucagöl mevkiinde bulunan doğalgaz istasyonunda incelemelerde bulundu.

Suşehri'nde 2009 yılında başlatılan doğalgaz çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Hikmet Güler, 2009 yılı yatırım programına alınan 17 kilometrelik doğalgaz boru hattı döşeme çalışmalarının 13 kilometresinin tamamlandığını, diğer 4 kilometrelik kısmının ise ay sonuna kadar bitirileceğini ifade etti. Suşehri'nde geçen yıl başlatılan doğalgaz çalışmalarının 5 yıl içerisinde bitirileceğini vurgulayan Güler, Suşehri'nde toplam 80 kilometrelik doğalgaz boru döşeme çalışması yapılacağını dile getirdi.

Güler, “Suşehri'nde geçen yıl başlattığımız ve 3 kilometrelik yapılan doğalgaz boru döşeme çalışmalarının ardından, bu yıl başlatılan ve ay sonu itibariyle bitirilecek olan doğalgaz boru hattı döşeme çalışmaları ile toplam 20 kilometrelik kısmı tamamlanmış olacaktır. Bu ay sonu itibariyle ilçemizde abone yaptıran kişilerin doğalgazları verilmeye başlanacaktır” dedi.

Güler, 25 Ağustos 2009 tarihi itibariyle abone kayıtlarına başlanılacağını dile getirdi. Doğalgaz çalışmalarının cadde ve sokaklarda bir takım sıkıntılar yaşattığını belirten Belediye Başkanı Sedat Sel, “Tabii ki ilçeye bir yenilik geliyor. Bu yenilik gelirken ister istemez bir takım sıkıntılar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Doğalgaz çalışmalarında ise bu sıkıntıyı hepimiz ilçe halkı ile birlikte çekmekteyiz. Bu sıkıntılar geçici bir sıkıntıdır. Ana caddemiz üzerinde boru döşeme çalışmaları bitmiş durumdadır. Fakat şimdi ise işyeri ve evlere bağlantı işleri yapılacaktır. O zaman ise kaldırımlarda tahribatlar olacaktır. Ama doğalgaz boru hattı döşeme işlemleri yapılan bölgelerde geçici olarak en kısa sürede tadilat çalışmaları yapacağız. Ama bu işlemler bittikten sonra ise, asfalt dökümü yapacağız. Sadece ilçe halkından bu konuda biraz zaman istiyorum” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2009 Çarşamba 17:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?